Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-28 12:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/nodvandigt-att-shoppa-och-resa-men-inte-ga-i-skolan/

Insändare

Insändare. ”Nödvändigt att shoppa och resa – men inte gå i skolan”

– Ställ in. Boka av. Skjut upp, uppmanade statsminister Stefan Löfven i ett tv-sänt tal till nationen den 22 november. Före jul gick han ändå själv i butiker i Stockholm flera gånger.
– Ställ in. Boka av. Skjut upp, uppmanade statsminister Stefan Löfven i ett tv-sänt tal till nationen den 22 november. Före jul gick han ändå själv i butiker i Stockholm flera gånger. Foto: Fredrik Ståhl/Regeringskansliet

INSÄNDARE. Under coronapandemin stänger regeringen gymnasieskolor samtidigt som flera ministrar ändå reser och shoppar. Det verkar vara nödvändigt för vissa makthavare att shoppa och resa – men inte att alla elever går i skolan, skriver Eva Armini.

Gymnasieskolorna är stängda. Eleverna sitter hemma och får klara sig bäst de kan.

Köpcentra, gallerior, varuhus och fjällanläggningar är öppna – men vi ska inte hålla till där.

Vi har förstås möjlighet resa till fjällen och Kanarieöarna – men ska inte göra det.

”Ställ in. Boka av. Skjut upp”, sade statsminister Stefan Löfven i ett tal till nationen före jul. Nu har statsministern, diverse ministrar och en generaldirektör visat, att visst kan man shoppa och resa – om det är ”nödvändigt” att köpa julklappar, åka skidor och ta solsemester.

Men att gå i skolan är inte längre nödvändigt.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt