Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-26 17:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/noterat-av-dns-lasare-den-10-januari-2022/

INSÄNDARE

Insändare. Noterat av DN:s läsare den 10 januari 2022

Bildinsändare av Max Claesson, Nynäshamn.
Bildinsändare av Max Claesson, Nynäshamn.

INSÄNDARE. Dagens Nyheters läsare kommenterar kortfattat läget i Sverige och världen måndagen den 10 januari 2022.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Vi skulle ju få post varannan dag! Förra onsdagen fick vi post men inte på fredagen som var nyårs­afton. Vi fick post på tisdagen men inte på torsdagen som var Trettondagen. På måndag får vi förhoppningsvis post. Att få post en gång på elva dagar är illa nog. När jag var barn fick vi post tre gånger per dag och två gånger på lördagar. Det var tider det! Post 17 gånger per vecka.
Gustav Friberg, Hässelby

Hur kan det vara så att Region Stockholm är så urusel på att vaccinera och på allt vad sjukvård heter? Det är inte personalens fel utan den klantiga politiska ledningens. En sak är säker: ingen av de partier som nu missköter sjukvården i regionen kommer att få min röst i september. Förhoppningsvis kan de politiskt tillsatta redan nu börja leta efter ett hederligt arbete.
Peter Eriksson, pensionär, Norrtälje

Svar på insändaren (7/1) om kungaparets snabba svar på pcr- och snabbtester. Alla kan inte vara kungar eller drottningar. Vilken tur! Så bra att kungaparet fick snabbt svar på sina covid-19-tester.
Eva Norman-Ericson, Dalarö

Tack Anders Lidén (7/1) för att du klargjorde varför vindkraften mer eller mindre är en omöjlighet! Detta har många av oss misstänkt länge. Vi måste ha minst 130 000 vindkraftverk i vårt land och sen måste det också blåsa för att elen ska räcka. Tänk om regeringen!
Camilla Brolin, Solna

Jag läste Ulf Svenssons inlägg på DN Debatt (3/1) om elektrifieringen och fick en chock. Han skriver att 95 procent av vindkraftverken i Sverige har utländska ägare. Vet svenska folket om detta? Jag gjorde det inte. En stor del av elproduktionen, som är livsviktig för var och en av oss och för svensk industri, har alltså utländska ägare. Vem bär ansvaret? Hur sårbart är Sverige?
Kerstin Nordström, Jönköping

Vill du också skicka in ett bidrag för till vinjetten Noterat? Mejla insandare@dn.se! Ett urval publiceras på insändarsidan i tidningen tisdag-fredag och på dn.se/insandare helgfri måndag-fredag.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt