Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-18 01:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/noterat-av-dns-lasare-den-10-september-2021/

INSÄNDARE

Insändare. Noterat av DN:s läsare den 10 september 2021

Restriktionerna tas bort i Danmark. Bildinsändare av Christer Lindberg, Jönköping.
Restriktionerna tas bort i Danmark. Bildinsändare av Christer Lindberg, Jönköping.

INSÄNDARE. Dagens Nyheters läsare kommenterar kortfattat läget i Sverige och världen fredagen den 10 september 2021.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Infektionsavdelningarna i Texas är överfulla av coronasjuka barn i deltavarianten. I Sverige öppnar skolorna och barnen ska inte ens ha munskydd som skulle hindrat smittan att sprida sig medan man väntar på beslut om man bör vaccinera ungdomar mellan 12 och 15. Varför ska barnen utsättas för fara helt i onödan? Varför värnar inte Folkhälsomyndigheten om svenska människors liv?
Monica Grunander, Salem

Kommer någon ihåg trängseln på Stockholms bussar och tunnelbana före pandemin och innan folk började arbeta hemifrån? Nu har SL kört igång de nya vagnarna som rymmer fler (stående)! Tala om risk för smittspridning efter öppningen av samhället den 29 september!
B Lindgren, Hägersten

Centerledaren Annie Lööf hävdar i SVT-programmet ”30 minuter” att svenska folket vill ha en bred mittenregering. Oj, vad hon kan!  Hon tar sig vatten över huvudet, tror jag. Blotta tanken att Lööf leder en sådan regering får mig att må illa. Hellre en person som inte ställer till det så mycket, inger förtroende och som kan samarbeta med andra partier. Inget av detta står Lööf för i mina ögon.
Camilla Brolin, Solna

Har inget minne av att någon partiledare tidigare kommenterat kandidater till ny partiledare i något annat parti. Ebba Busch (KD) drar sig inte för detta. Har man fällts i en förtalsrättegång så är det uppenbarligen ok att göra detta historiska övertramp.
Svante Tolf, Vasastan

Det började för flera månader sedan, spekulationer och tyckanden och ”analyser” om det kommande valet. Jag undrade om jag tagit fel på valår. Nej, valet är om ett år! Och jag är redan trött på valsnacket.
Jens Busch, Lidingö

Så var det dags igen, en politiker utreds för olämpligt sexuellt beteende. He too.
Christer Lekander, Hammarby sjöstad

Någon av de sista dagarna av ”utländsk närvaro” i Afghanistan sprängde IS en bomb som dödade 13 USA-soldater (nämndes först) och ”runt 200 afghanska civila”. Synen på människovärde kan knappast uttryckas tydligare.
Mikaël Wenger, Jönköping

För att få maximalt pensionstillägg ska man både ha tillräckligt låg pension och ha jobbat ett helt yrkeskiv, så ni som klagar uppfyller inte dessa villkor.
Lotten Lindblom, Vallentuna

Jag häpnar över Staffan Sundin rader (Noterat den 8 september) angående att visa naveln. Vad har det med idrott att göra? Inte ett dugg!
Ann-Britt Hellborg, Karlstad

I motsats till Lennart Andersson (Noterat den 9 september) tycker jag man ska rensa flitigt i floran av onödiga småord som ofta tynger texten. Exempel förutom ”att”; har, som, så, helt. Att få bort dem när de inte har någon funktion att fylla vore som att muddra en trögflytande å.
Anders Nordlund, Uppsala

I TV4:s ”Parlamentet” senast häcklades förorterna, vilket har kallats ”kränkande”. När Ronny och Ragge gjorde parodi på ungdomar och raggare i ”byhålorna” (landsbygden) hördes inget om någon som kände sig kränkt (men kanske kände igen sig?). Vad har hänt? Varför har allt blivit så kränkande?
Ulla Karlsson, Ekerö

Vill du också skicka in ett bidrag för till vinjetten Noterat? Mejla insandare@dn.se! Ett urval publiceras på insändarsidan i tidningen tisdag-fredag och på dn.se/insandare helgfri måndag-fredag.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt