Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-29 15:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/noterat-av-dns-lasare-den-11-januari-2022/

INSÄNDARE

Insändare. Noterat av DN:s läsare den 11 januari 2022

Bildinsändare av Rolf Pettersson, Gröndal
Bildinsändare av Rolf Pettersson, Gröndal

INSÄNDARE. Dagens Nyheters läsare kommenterar kortfattat läget i Sverige och världen tisdagen den 11 januari 2022.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Fotbollen borde avskaffa inkast, offsideregeln och 0–0-matcher!

För att göra fotbollen mer attraktiv, målrik, publikvänlig och anfallsvänlig borde fotbollen ändra inkast till frispark och helt ta bort offsideregeln. Det skulle omedelbart leda till att offensiva satsningar betalar sig. Tråkiga 0–0 matcher skulle bli ett minne blott och möjligheter till många mål betydligt fler.

Åskådarna skulle uppskatta detta och återvända i stora skaror. 0–0-matcher skulle då spelas vidare tills ett avgörande skett, enligt ishockeyn som förebild.

Som sann fotbollsvän skulle jag välkomna dessa förändringar som kan revolutionera fotbollen till att bli mer positiv, spännande och lustfylld.
Bernt Jakobson, Stockholm

Kan svenska idrottare delta i OS och möta idrottare från Ryssland om landet intervenerar i Ukraina? Internationella olympiska kommittén borde ta initiativ till en bojkott mot ryskt deltagande, inte bara i OS utan även i internationella idrottsevenemang, om så sker.
Gunnar Eriksson

Sätter någon eld på ett hus där människor kan vistas rubriceras det i Sverige som mordbrand. Men när protesterande i Kazakstan sätter eld på stadshus och presidentens residens talar utrikesminister Ann Linde (S) i tv om fredliga demonstranter. Ett olämpligt yttrande av Sveriges utrikesminister.
Stig-Olof Olofsson, Sollentuna

Skidtävlingar som damernas sprint är hetare än någonsin och vad gör Skidförbundet? Jo, lämnar över tv-rättigheterna till Nent. Vad är resultatet? Dålig bevakning! Det sändes till exempel inget från tävlingarna i Falun den 7 januari. Sändningar från Tour de Ski är urdåliga eftersom avgörande avsnitt missas på grund av reklamavbrott och det finns ingen möjlighet att följa tävlingen förutom i realtid. Vill Skidförbundet döda det intresse som finns kvar för längdåkning?
Erik Persson, Norrköping

Nu börjar jag bli orolig för statsminister Magdalena Anderssons (S) förmåga att upprätthålla rikets säkerhet när hon inte kan se om sitt eget hus.

Ingen kontroll har skett av städfirman som levererade en städhjälp som har efterlysts av polis för både illegal vistelse och stöld. Gripandet skedde efter att hon av misstag utlöst ett larm, enligt Expressens avslöjande.

En konsekvens av alla pull­faktorer regeringen sänt ut om den humanitära stormaktens generositet har inte bara orsakat död på Medelhavet, utan också ett mörkt skuggsamhälle, där illegala invandrare hänsynslöst utnyttjas av arbetsgivare.

Städfirmor har ökat i omfattning för att tillfredsställa främst den urbana medelklassen med sina avdrag. Jag förstår deras faiblesse för det mångkulturella samhället.
Harriet Larsson, Linköping

Vill du också skicka in ett bidrag för till vinjetten Noterat? Mejla insandare@dn.se! Ett urval publiceras på insändarsidan i tidningen tisdag-fredag och på dn.se/insandare helgfri måndag-fredag.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt