Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-20 23:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/noterat-av-dns-lasare-den-12-oktober-2021/

INSÄNDARE

Insändare. Noterat av DN:s läsare den 12 oktober 2021

Bildinsändare av Jan Ed
Bildinsändare av Jan Ed

INSÄNDARE. Dagens Nyheters läsare kommenterar kortfattat läget i Sverige och världen onsdagen den 12 oktober 2021.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Förut var jag rädd för huliganer när jag gick på Friends Arena. Nu är jag rädd för polisen också. Friends gör inte skäl för namnet – det är ingen trevlig arena.
Rolf Månsson, Stockholm

Viss förståelse kan man ha för att somliga är tveksamma till vaccinering eftersom framställningen av covid-19-vaccinerna har gjorts på betydligt kortare tid och innan de kliniska studierna, som krävs för godkännande av andra läkemedel, slutförts. Den snabba och oförutsedda utbredningen av covid-19-viruset och den höga dödligheten krävde snabba beslut. Det fanns inte tid till filosoferande om eventuella framtida allvarliga biverkningar när människor runt om i världen dog i hundra tusentals.
Lasse Gustavsson, Spånga

Tänk att det är så märkligt och svårt att förstå att SD vill ha inflytande i en eventuell högerregering! Annie Lööf (C) får utöva utpressning och får starkt gehör hos den nuvarande regeringen trots att hon bara har hälften så många mandat i riksdagen som SD.
Göran Lindegren, Nacka

Dessa miljöpartister, vilken värld lever de i, eller framför allt, vilken värld vill de ha? Att politiker bestämmer vad som ska ingå i nyhetsprogrammen låter mycket obehagligt.
Barbro Eriksson, Stenhamra

Det råder en stor brist på blod! Det är en allvarlig situation som kan leda till att nödvändiga operationer skjuts upp eller inte blir av. Därför måste det till morötter. Jag kan tänka mig 2 000 kronor per år i skatteavdrag, 500 kronor i massage per år eller att göra blodgivandet till en obligatorisk samhällstjänst för alla myndiga personer.
Bernt Jakobson, Stockholm

Vill du också skicka in ett bidrag för till vinjetten Noterat? Mejla insandare@dn.se! Ett urval publiceras på insändarsidan i tidningen tisdag-fredag och på dn.se/insandare helgfri måndag-fredag.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt