Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-24 21:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/noterat-av-dns-lasare-den-13-januari-2021/

Insändare

Insändare. Noterat av DN:s läsare den 13 januari 2021

INSÄNDARE. Dagens Nyheters läsare kommenterar kortfattat läget i Sverige och världen onsdagen den 13 januari 2021.

Att låta det privata vårdbolaget Kry ta över sjukvårdsrådgivningen 1177 vore att bjuda in till ännu mer korruption inom Region Stockholm. Sköt 1177 i egen regi i stället!
Fredrik Svensson, Rotebro

Hoppas innerligt att Region Stockholm lyssnar på oppositionen och inte låter Kry ta över 1177! Jag ser det som en katastrof om privata intressen ska äta sig in i sjukvården. Då gäller enbart ekonomiska vinstintressen. Har vi inte förstått hur privat övertagande saboterat sjukvården? Journalister borde lyfta frågan mycket mer.
Christina Ögren, Stockholm

Självklart ska den sjukvårdspersonal som har kontakt med patienter vaccineras i första hand. Själv är jag 70-plussare och i riskzonen. Jag har avhållit mig från mycket i enlighet med rekommendationerna under 2020. Och det kan jag faktiskt fortsätta med det ett tag till. Jag lider ingen nöd. Även om jag saknar barn och barnbarn får man vara tålmodig när världen kämpar mot pandemin.
Stig-Olof Olofsson, livsveteran, Sollentuna

Av alla ologiska beslut som tagits under pandemin toppas listan av Stockholms stads beslut att stänga en aktivitet som skridskoåkning även utomhus.
Marie-Louise Marchesan, Stockholm

Tror inte att det mycket vackra musikstycket ”Nancy ”(With a Laughing Face), fint framförd av Frank Sinatra, går på ”repeat” i Vita huset .
Christer Lekander, Hammarby sjöstad

Med jämna eller ojämna mellanrum kommer snöstormkaoset, det är något man vet i förväg. Det innebär också att tusentals människor blir utan ström i flera dagar, något som i förlängningen till och med kan orsaka människors död. Det är också enorma kostnader för att åtgärda strömavbrotten genom att jobba med detta dagar och nätter. Skulle det inte i längden kosta samhället mindre pengar om man på sommaren kapade ner alla träd som är närmare än tio meter från alla elledningar?
Olle Gunnarsson, Umeå

Hur är det möjligt att SVT/Novus-undersökningen (den 12 januari) knappt nämns i tidningarna? Socialdemokraterna fick där 28,5 procent. Det borde bli beröm för statsministern och regeringspartiet. Aftonbladet/Demoskop-undersökningen (den 13 januari), däremot, med sina mediokra 23 procent för Socialdemokraterna ger enorma rubriker i pressen: ”Löfvens shopping”, ”Löven kan inte handla på nätet” etc. Är det samma förklaring för de låga 23 procent som det ganska höga 28,5 procent Tidningarnas rapportering ter sig underlig, förvirrande och kanske lite ologisk.
Ann-Marie Almlöw

TV4 får gärna byta plats på programmen ”Renées brygga” och ”Sveriges mästerkock”. Det är skönt på kvällskvisten med sommar, trevlig stämning och människor med något att berätta. Resten av kvällen kan de med specialintresset mat gotta sig åt att se de som kämpar med tiden, råvaror och bistra domare för att vinna tävlingen.
Ingegärd Forsfält, Huddinge

Hur är det möjligt att fotbolls-, ishockey- och handbollsmatcher på elitnivå får fortsätta i dessa coronatider? Spelarna tacklas och kramas och är på varandra hela tiden. Var är avståndet på två meter mellan individer? Har dessa spelare flock­immunitet? Träffar de inte sina familjer och andra människor någonsin när de inte spelar?
Susanne Bergman, Upplands Väsby

Svar till Lars T Boman (Noterat den 7 januari): Folkets missnöje fick Dan Eliasson att lämna. Det minskar min oro, men borde öka den hos Morgan Johansson och Stefan Löfven. Farsoten är för allvarlig för att villas bort i en litterär diskussion om Carl Jonas Love Almquist. Den får anstå tills pandemin är över – om vi lever då.
Assar Blomquist, Lidingö

Dagens bildinsändare: Patrik Hollender, Borås, om att stötta sina lokala handlare under pandemin.

Vill du också skicka in ett bidrag under vinjetten Noterat? Mejla insandare@dn.se! Ett urval publiceras på insändarsidan i tidningen tisdag-fredag och på dn.se/insandare helgfri måndag-fredag.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt