Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-17 18:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/noterat-av-dns-lasare-den-14-januari-2022/

INSÄNDARE

Insändare. Noterat av DN:s läsare den 14 januari 2022

Bildinsändare av Hans Sandqvist, Älvsjö
Bildinsändare av Hans Sandqvist, Älvsjö

INSÄNDARE. Dagens Nyheters läsare kommenterar kortfattat läget i Sverige och världen fredagen den 14 januari 2022.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Flera områden inom sjukvården har brist på personal. Bland annat barnmorskorna har framfört att fler måste anställas eftersom deras arbetsvillkor är orimliga.

Någon brist på pengar verkar det inte finnas. Frågan är hur medlen fördelas. Som exempel kan nämnas Karolinka sjukhusets direktör Björn Zoëga direktör har 270 600 kronor i månaden, Sahlgrenska universitetssjukhusets direktör Ann-Marie Wennerberg har 166 100 kronor i månaden och Mikael Runsiö, vd för Södersjuk­huset har 191 600 kronor i månaden.

Ingen människa är i behov av så höga löner. Däremot behöver vi en fungerande sjukvård med mänskliga arbetsvillkor.
Eva Appelgren

Varför kräver inte myndigheterna obligatoriskt munskydd när man kan införa förbud mot att kasta fimpar och tuggummi? Det förstnämnda minskar spridning och signalerar att vi befinner oss i en allvarlig pandemi. Det senare är en chimär som varken polis eller andra myndigheter har tid eller möjlighet att lagföra!
Anders Plesner, Skanör

Jesus drev månglarna ut ur templet för cirka 2000 år sedan, men försäkringsbolaget driver de hemlösa ut ur Sankta Clara kyrka i dag. Det är tydligt att det är nya krafter som bestämmer i Guds hus.
Stig-Olof Olofsson, Sollentuna

Varför inför man inte krav på munskydd i alla inomhusmiljöer nu när smittan är galopperande? Det är en enkel åtgärd som kan hindra smittan från att fortsätta sprida sig. Det kan väl inte vara så illa att man fortsätter försvara statsepidemiolog Anders Tegnells åsikt om munskydd?
Monica Grunander, Salem

Röjer inte överbefälhavare Micael Bydén militära hemligheter när han kungör att han har för lite krut i bössorna, precis innan ryssen tänker anfalla? Eller är det bara lösa skott för att få mer pengar till försvaret?
Ronald Hedblad, Visby

Jag tycker att elpriset ska höjas ännu mer så jag ”tjänar” mer på min tilläggsisolering som vår kloke finansminister uttrycker det.
Anders Rosenlind, Tyresö

Nu har även Socialdemokraterna blivit populistiska. Hur ska det här sluta? Det speciella med elpriserna är att man själv kan välja om man ska ha rörligt eller fast pris. De med rörligt pris har i åratal sparat pengar och nu när priset går upp får de hjälp från staten att betala. Det känns inte rättvist.
Börje Österdahl, Köping

Varför vågar inte någon journalist ifrågasätta vad de tidigare energi­ministrarna Ibrahim Baylan (S) och Anders Ygeman (S) åstadkommit när det gäller dagens elpriser? Har de inget ansvar för vad de orsakat elkunderna i södra Sverige? Vad har Energi­myndigheten gjort för att förebygga problemet? Nu ska skatte­betalarna som vanligt stå för ministrarnas och myndighetens tillkortakommanden. Jag saknar en journalist i folkets tjänst.
Christer Nyman, Spånga

Vill du också skicka in ett bidrag för till vinjetten Noterat? Mejla insandare@dn.se! Ett urval publiceras på insändarsidan i tidningen måndag-fredag och på dn.se/insandare helgfri måndag-fredag.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt