Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-22 00:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/noterat-av-dns-lasare-den-14-oktober-2021/

INSÄNDARE

Insändare. Noterat av DN:s läsare den 14 oktober 2021

Bildinsändare av Kjell Nilsson-Mäki, Frösön.
Bildinsändare av Kjell Nilsson-Mäki, Frösön.

INSÄNDARE. Dagens Nyheters läsare kommenterar kortfattat läget i Sverige och världen onsdagen den 14 oktober 2021.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Sluta prata om ”enkla jobb” (DN Debatt 13/10).  Alla typer av jobb behövs i ett fungerande samhälle. Det ena är inte märkvärdigare än det andra.
Lilian Gottsjö, Uppsala

Tack Eva Jacobsson för din insändare (13/10) om åldersdiskriminering av vilka som får bli screenade för bröstcancer. Snälla DN, gör uppföljande reportage om detta dubbla missförhållande!
Malin Falkman, Stockholm

Det hade varit en god insats för miljön i Östersjön samt åar och andra vattendrag att avsätta medel för att betala förbränningstoaletter till alla hushåll i stället för att använda dricksvatten.
Rolf Sivert Törnqvist, Norrtälje

Svar till Alf Olsson i Noterat (13/10). Om möjligt så ska man undvika att sitta i framsätet vid färdtjänst. Förarna har nämligen inget krav på att ha munskydd. Förmodligen inte heller krav på att de är vaccinerade.
Rune Winter, Hässelby

Jag läste i Noterat (13/10) att det finns människor som vill åka i framsätet på en taxi med färdtjänstbevis. Sluta med det! Det finns nämligen bara airbag på förarplatsen i de flesta taxin som landstinget upphandlat. På passagerarsidan är du helt oskyddad vid en krock.
Inger Lantz, Stockholm

Vad säger man om MP-språkröret Per Bolund och hans uttalande om Sverigedemokraterna? En elefant i glasbutik är smidigare! Tråkigt och klumpigt. Jag förstår SD-ledaren Jimmie Åkessons irritation. Jag kommer inte att rösta på någon av dem. Tyvärr gynnar det Sverigedemokraterna. Miljöpartiet kommer att förlora på sitt uppförande.
Camilla Brolin, Solna

Vill du också skicka in ett bidrag för till vinjetten Noterat? Mejla insandare@dn.se! Ett urval publiceras på insändarsidan i tidningen tisdag-fredag och på dn.se/insandare helgfri måndag-fredag.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt