Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-26 10:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/noterat-av-dns-lasare-den-14-september-2021/

INSÄNDARE

Insändare. Noterat av DN:s läsare den 14 september 2021

Kaos på sjukhuset. Bildinsändare av Tilda Norberg, 11 år, Hovmantorp utanför Växjö.
Kaos på sjukhuset. Bildinsändare av Tilda Norberg, 11 år, Hovmantorp utanför Växjö.

INSÄNDARE. Dagens Nyheters läsare kommenterar kortfattat läget i Sverige och världen tisdagen den 14 september 2021.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Svenska kyrkan kan hjälpa till att ge de fjällnära skogarna ett långsiktigt skydd. Byt delar av ­kyrkans skogsinnehav mot fjällnära skog!
Torsten Sjöberg, Lund

I en demokrati är en grundsten en konstruktiv opposition som lägger fram egna förslag att jämföra med regeringens förslag och därmed skapa en seriös politisk diskussion. Att ständigt använda hot för att få genom sina förslag är varken demokratiskt eller seriöst. Demokratin utmanas i många europeiska länder, tro inte att Sverige är ett undantag från dessa utmaningar.
Christer Lekander, Hammarby sjöstad

Apropå hämtning av ”IS-mammor” och deras barn; att skuld inte går i arv. Barn till kvinnor som självvalt enrollerat sig i terrorsekten IS ska inte straffas för sina mödrars beslut. Samma maxim borde också gälla för nutida generationers svenskar; att de inte skuldbeläggs och hålls till ansvar för vad anförvanter har gjort långt tillbaka i historien.
Lasse Gustavsson, Spånga

Om regeringen visade lite handlingskraft i stället för handlingsförlamning när det gäller de kriminella gäng som styr och ställer i vårt land skulle Sverigedemokraterna inte ha många som röstar på dem.
Camilla Brolin, Solna

Ett vedertaget ord när det gäller att skanna i och betala själv när det gäller livsmedel är självskanning. Varför duger inte detta begrepp för Systembolaget? Nej, nu ska man självutchecka!
Ulla Kreij, Linköping

Med betaltjänsten Klarna kommer påminnelse, inkasso och Kronofogden. Attention!
Sven-Olof Ericsson, Enskede

Klart intressant artikel om klimatutsläpp på Insidan i tisdagens DN. I den svenska debatten saknas dock det globala perspektivet. Sverige lär stå för endast 2-3 promille av de totala utsläppen. Utan stor medverkan från Kina Indien och USA kommer vi i Sverige inte kunna påverka klimatförändringarna, trots vår stora ambitionsnivå.
Thorsten Pålsson, Helsingborg

I tisdagens DN skriver Bo Santesson i en insändare att det är fel att släppa coronarestriktionerna. Jag anser att regeringen gör rätt. Sjukdomar kommer och går. Så har det alltid varit och kommer att vara. Det är fel med (och tunnelseende) att fåfängt försöka totallösa ett problem, som i stället ger upphov till en massa andra. Vi ska heller inte i vardagslivet ha något diskriminerande coronapass.
Ulf Parde, Umeå

Till slut var DN tvungna att skriva om Malmö FF när klubben nu tagit sig till Champions League. Samtidigt bevakas varje steg 08-klubbarna tar, fast de misslyckas med det mesta.
Fredrik Svensson, exilskåning, Rotebro

När Champions League sändes på Viasat ”skänkte” de åtminstone en match en match som sändes på TV6. Nu har snåla C More tagit över, och är inte lika generösa. Nu kostar det multum på betalkanaler hela tiden. Det är inte så många som har råd med det. Det hade väl varit lämpligt att sända åtminstone Malmö FF:s matcher på Sportkanalen? Själv har jag sex C More-kanaler (sedan 1999), men ingen visar CL-fotboll.
Olle Gunnarsson, Umeå

Vill du också skicka in ett bidrag för till vinjetten Noterat? Mejla insandare@dn.se! Ett urval publiceras på insändarsidan i tidningen tisdag-fredag och på dn.se/insandare helgfri måndag-fredag.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt