Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-01 13:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/noterat-av-dns-lasare-den-15-september-2022/

INSÄNDARE

Insändare. Noterat av DN:s läsare den 15 september 2022

Bildinsändare av Johan Hesselstrand, Vadstena.

INSÄNDARE. Dagens Nyheters läsare kommenterar kortfattat läget i Sverige och världen torsdagen den 15 september 2022.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
VAL 22

Moderatledaren Ulf Kristersson var ett im­populärt socialborgarråd i Stockholms stad. Hans tid där präglades av utförsäljningar och neddragningar av verksamheten. Kortsiktigt tänkande och hand­lande med stora negativa konsekvenser blev hans arvegods. Sveriges statsminister?
Stig Skoglund, Gräddö

Alla partier har lik i garderoben om man följer deras historia bakåt. Läs partiprogrammen och se vad partierna står för i dag! Respektera sedan väljarnas åsikt vid bildandet av regering och riksdag. Så går det till i en demokrati.
Rune Winter, Hässelby

Direkt i tv fick vi se en SD-företrädare angripa det fria ordet. Talesättet ”trollen spricker i ljuset” har nu förverkligats. När den sanitära avspärrningen nu har brutits gentemot SD, klarar Kristersson och Pehrson av att försvara den liberala demokratin?
Harald Frisk, Floda

För att undvika köer är det bra med fler valsedelsbås och kuvert­utdelning efter detta bås, inte före. En god idé är också att ha med sig valsedlar, vilket jag hade och blev tillsagd att gå förbi hundrameters­kön utanför vallokalen. Valsedlar kan inhämtas vid valstugor eller kommer med posten ibland.
Bengt Ingdahl, Solna

Hur korkat är inte talet om att ”hålla Åkesson borta”? Sverige­demokraterna är nu landets näst största parti. Vilken del i ordet demo­krati har man då inte förstått? Det har funnits klokare människor än vår tids politiker som sagt: ”När du inte kan vinna över din motståndare, ha honom med dig i båten.” Du kanske inte kan få över honom på din sida, men du har full kontroll på vad han gör.
Renate B Ohlsson, Flen

Det är tre förlorare som nu bildar regering på SD:s segersiffror. Trots detta er förstasida i dag med bild på Ulf Kristersson och rubriken ”VALETS SEGRARE”. Sorgligt.
Barbro Eriksson, Stenhamra

Tips till missnöjda socialdemokrater, ta en Novalucol. Hjälper mot sura uppstötningar.
Lasse Gustavsson, Spånga

Vill tacka elever Per Anders Fogelströms gymnasium som i måndags hjälpte mig vid Långsjöns badplats. Jag stod på öronen när jag skulle byta om. Blodet rann i ansiktet, de kom med plåster och senare fick jag tejpa lite här och där. Tack till alla ungdomar och läraren!
Kerstin Fagerström, Nacka

Vi hade Tumba och grabbarna
som idoler. Lindade klubborna
och fixade handskarna.
Vaktis spolade isen.
Ibland blev det bra. Det
var bara å åk. Landhockey
på gatan och pucken
hamnade där den skulle.
Tanterna gormade och skrek.
Nu är det lite mer pressat.
Om man säger.

Sven-Olof Ericsson, Enskede

Vill du också skicka in ett bidrag för till vinjetten Noterat? Mejla insandare@dn.se! Ett urval publiceras på insändarsidan i tidningen och på dn.se/insandare måndag-fredag. Redaktör: Mats J Larsson.

Ämnen i artikeln

Val 2022

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt