Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-04 00:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/noterat-av-dns-lasare-den-16-november-2021/

INSÄNDARE

Insändare. Noterat av DN:s läsare den 16 november 2021

Bildinsändare av Christoffer Svärd, Solna
Bildinsändare av Christoffer Svärd, Solna

INSÄNDARE. Dagens Nyheters läsare kommenterar kortfattat läget i Sverige och världen onsdagen den 16 november 2021.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Att enbart skylla på Belarus för det vidriga som händer vid gränsen mot Polen är hyckleri. Liknande tragedier händer hela tiden där flyktingar behandlas som kriminella av EU. Skillnaden nu är det sker närmare oss.
Börje Ståhl, Stockholm

Det pågår ett världskrig – människan mot naturen. Människan erövrar bokstavligt talat mark för varje dag. Men när marken har belagts med sten och betong är det slut också med människan.
Rune Winter, Hässelby

Det ena utspelet efter det andra handlar om straffskärpning men enligt kriminologerna minskar inte brottsligheten med skärpta straff. Är utspelen ett sätt att tillfredsställa allmänhetens krav på hämnd och bestraffning? Förvånande!
Ingemar Lindqvist, Kristianstad

När man hör regeringar i västvärlden förstår man att omställningen till en annan ekonomi och konsumtion inte kommer att ske. Vi måste lämna över bestämmanderätten till en världsregering för att få en rättvis fördelning av våra resurser. Enda landet som har en sådan regering är Kina.
Lars Johansson, Bandhagen

Kristdemokraterna har en partiledare som öppet hånar en politisk motståndare på ett internt möte. Har ni glömt den gyllene regeln?
Gunnel Brolin, Bromma

COP26 – Det viktigaste klimattoppmötet sedan Parisavtalet – har kommit fram till ett avtal. En smal spalt, 10 centimeter lång, var det enda utrymme nyheten fick på DN:s första sida i söndags. Halva ­sidan upptogs av Miriam Bryant. Inget ont om denna duktiga artist men hon fick dessutom hela första sidan i Kulturdelen och sex sidor inne i tidningen.

Nyhetstorka? Utfyllnad? Ja, man undrar.

Proportionerna mellan vad som är viktigt och mindre viktigt haltar betänkligt.
Marie Karlbom, pensionär

Vill du också skicka in ett bidrag för till vinjetten Noterat? Mejla insandare@dn.se! Ett urval publiceras på insändarsidan i tidningen tisdag-fredag och på dn.se/insandare helgfri måndag-fredag.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt