Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-04 00:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/noterat-av-dns-lasare-den-17-november-2021/

INSÄNDARE

Insändare. Noterat av DN:s läsare den 17 november 2021

Ny partiledare. Bildinsändare av Johan Hesselstrand, Vadstena.
Ny partiledare. Bildinsändare av Johan Hesselstrand, Vadstena.

INSÄNDARE. Dagens Nyheters läsare kommenterar kortfattat läget i Sverige och världen onsdagen den 17 november 2021.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Dagligen läser vi om personer som förlorat stora summor i telefonbedrägeri. Jag föreslår att man kan begära en ”ångertimma” vid större överföringar hos banken under vilken över­föringen kan stoppas. Alternativt att banken ringer upp och får bekräftat att överföringen är legitim. Jag tror att den tjänsten skulle vara uppskattad.
Christer Olsson, Upplands Väsby

I slutet av intervjun med Zlatan Ibrahimovic på söndag kväll, när journalisten tjatade om playoff-matchen i mars, sade han skämtsamt: ”Det är långt dit, jag vet inte ens om jag lever då”. Det var bara ett skämt i mina öron, men hela medievärlden hakade på den repliken. Alla journalister är så naiva. Zlatan är toppen och alla andra i Sverige landslag är kanonbra.
Kristiina Savolainen, 74 år, Nacka

Krönikan av Johan Croneman i DN (13/11) om VM i fotboll var väldigt bra. Jag tycker inte att det är hela världen om inte Sverige kvalificerar sig till VM. Det ska spelas under fel årstid och enligt kritikerna i fel land.
Lars Tärnholm, Hägersten

Jag hörde på Sveriges Radios morgonprogram i P1 att ordförande för Synskadades riksförbund är upprörd över man slutar med högtalar­utrop på järnvägsstationer om tåg­avgångar och -ankomster. Trafikverkets presschef svarar att det finns skyltning. Hur tänkte han då?
Göran Samuelson, Bagarmossen

Pandemin är fortfarande långt ifrån över. Hur är det då möjligt att vaccinmotståndare ostraffat får gå omkring och smitta ner sina medmänniskor åberopande individens frihet? Inser de inte att de i själva verket är potentiella massmördare?
Jan Sederholm, Stockholm

Vill du också skicka in ett bidrag för till vinjetten Noterat? Mejla insandare@dn.se! Ett urval publiceras på insändarsidan i tidningen tisdag-fredag och på dn.se/insandare helgfri måndag-fredag.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt