Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-04 00:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/noterat-av-dns-lasare-den-18-november-2021/

INSÄNDARE

Insändare. Noterat av DN:s läsare den 18 november 2021

Bildinsändare av Rolf Pettersson, Gröndal
Bildinsändare av Rolf Pettersson, Gröndal

INSÄNDARE. Dagens Nyheters läsare kommenterar kortfattat läget i Sverige och världen onsdagen den 18 november 2021.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Belarus diktator Viktor Lukasjenko är en märklig man. Först utfärdas visum till flyktingarna som nu finns vid Polens gräns för att sedan förklara dem ”persona non grata” istället för att se till att de kommer på flyget tillbaka till det land de kom.
Glenn Andersson, Vänersnäs

Som näst största spelare i ett nytt regeringsunderlag är det självklart att Vänsterpartiet ska vara en fullvärdig medlem och ha sin del av makten. Att utestänga ytterkantspartier är inte värdigt en demokrati.
Thorsten Pålsson, Helsingborg

Svar på Barbro Näslunds insändare ”Var är papporna?” (17/11): Bra att du tar upp detta. Varför har inte frågan ställts tidigare? Journalister och granskare, sover ni?
Christina Weding, Stockholm

Miljö- och klimatpartiet Moderaterna är lika trovärdigt som Nya Moderaterna som arbetarparti.
Fredrik Svensson, Rotebro

Ibland öppnar sig verklig­heten och nya problem blir uppenbara. Som när hederskulturens komplexitet avslöjas i Malmös förskolor. Hur ser de politiska partierna på detta med tanke på deras strävan mot allt hårdare straff?
Ulf Thunberg, pensionär, Hässelby

Varför lägger vi miljoner på offentlig konst när vi inte har råd med sjukvård? Varför lägger vi 55 miljarder kronor i bistånd när vi själva inte har så vi klarar oss? Varför får samfund pengar av staten när missbrukarvården läggs ner? Om de inte lyckas finansiera sin egen kyrka får de lägga ner. Vi skattebetalare ska inte behöva sponsra deras religion. Ska det verkligen vara så svårt att först se till att vi här i Sverige inte lever i misär?
Mats Gregenäs

Vill du också skicka in ett bidrag för till vinjetten Noterat? Mejla insandare@dn.se! Ett urval publiceras på insändarsidan i tidningen tisdag-fredag och på dn.se/insandare helgfri måndag-fredag.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt