Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-04 00:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/noterat-av-dns-lasare-den-19-november-2021/

INSÄNDARE

Insändare. Noterat av DN:s läsare den 19 november 2021

Bildinsändare av Björn Sandström, Kalmar
Bildinsändare av Björn Sandström, Kalmar

INSÄNDARE. Dagens Nyheters läsare kommenterar kortfattat läget i Sverige och världen onsdagen den 19 november 2021.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Postnord har aviserat en portohöjning med en krona från och med årsskiftet. Det är en åtgärd som går helt emot all marknadsekonomisk teori. Om efterfrågan på en vara minskar så ska priset sänkas. Regeringen får gripa in.
Donald Monvall, Hässelby

Rörliga bilder i färg av människor som hugger ihjäl varandra med yxor och andra eggvapen. Vilka är de som kallar detta ”bra tv”?
Hakon Malmborg, Bromma

Tack, Mats Gregenäs (18/11)! Jag önskar att regeringen läser din insändare! Jag har länge undrat hur detta slöseri med våra skattepengar kan få fortsätta. Det senaste är att vi ska skicka militär till Ukraina. Låt militären i stället vara en resurs för polisen som är underbemannad.
Gunilla Jansson, Nacka

Mats Gregenäs insändare (18/11) borde leda till ett upprop som stöds av svenska skatte­betalare. Det är dags att säga ifrån om hur skattemedel används och till vad.
Anders Plesner, Skanör

Centerpartiet har under hela hösten förhandlat med Socialdemokraterna och fått igenom viktiga reformer för stärkt äganderätt i skogen och ett förändrat strandskydd. Samtidigt har Vänsterpartiet förvägrats att få igenom något av sin politik trots att C med sina 8,0 procent av rösterna är betydligt mindre än V med sina 10,5 procent, enligt Sifos oktobermätning. Om regeringsunder­laget består av S, MP, C och V, vore det då inte rimligt att V fick igenom åtminstone en av sina hjärtefrågor?
Martin Nordborg, Trollhättan

Vill du också skicka in ett bidrag för till vinjetten Noterat? Mejla insandare@dn.se! Ett urval publiceras på insändarsidan i tidningen tisdag-fredag och på dn.se/insandare helgfri måndag-fredag.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt