Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-18 03:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/noterat-av-dns-lasare-den-2-juni-2021/

INSÄNDARE

Insändare. Noterat av DN:s läsare den 2 juni 2021

Bildinsändare av Jan Ed, Stigtomta.
Bildinsändare av Jan Ed, Stigtomta.

INSÄNDARE. Dagens Nyheters läsare kommenterar kortfattat läget i Sverige och världen onsdagen den 2 juni 2021.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Vilket samhälle vill Centerpartiets ungdomsförbund ha när ordföranden går ut i en reklamfilm och tycker att man ska få ”röka på” när man har grillfest? Odlar de själva, eller är det något särskilt kriminellt gäng de stöttar?
Sören Hemmingsson, Vendelsö

SVT slarvar alltför ofta med översättning från engelska. Alla svenskar är inte engelsk­talande. En förbättring måste till!
Barbro Eriksson, Stenhamra

Elias Glaveby skriver (insändare i DN den 1 juni 2021) om lärarnas arbetstid (med ett sakinnehåll jag till stor del kan stödja) att fram till 1995 ”hade landets lärare undervisningsskyldighet”. Det som försvann var den i avtal reglerade undervisningsmängden. Det ter sig lite underligt att personer i skolans värld inte kan skilja på en skyldighet och en reglering av densamma.
Roger Bodin, lärare

De äldres situation har, speciellt under pandemin, stått högt på diskussions­listan i allmänhet och äntligen också i de politiska partierna. Carin Mannheimers SVT-serie ”Solbacken: Avd E” från mitten av 1980-talet ligger på SVT Play i Öppna kanalen. Se den! Den fina och känsliga serien borde vara obligatoriskt för alla kommuners politiskt valda och andra ansvariga att streama.
Maud Reuterwall, 85-plussare

Åratal som Dödens representanter dyker nu åter herr Tännsjö, fru Westerholm och den nyligen anslutna herr Bergström upp på en helsida i landets största tidning. Agendan är tydlig, så låt dem hålla sig på mattan oavsett vad brittiska och tyska influenser nu tycker är god vård. Vi får mogna att leva så att vi framhärdar livet till det tar slut – utan opiater som morfin och Midazolam. Låt oss slippa se dansanta dödsänglar på dödsklinikerna som redan drunknar i sina egna dramer och väckt kritik från Inspektionen för vård och omsorg och folkets vrede.
Sven-Olof Ericsson, Enskede

Jag instämmer med Lillebil Angelsen (insändare i DN den 2 juni 2021). Köpte mitt SL-årskort för 6.200 kronor och kunde använda det minimalt på grund av pandemin. Skrev ett brev till ansvarige politiker Kristoffer Tamsons (M) med förfrågan om årskortet för 2020 kunde förlängas under 2021 med några månader som kompensation. Inget svar! Botten!
Birgitta Möller, Östermalm

Tack, Jens Lind, för dina två fina, intressanta och trevliga program i SVT om Sven Tumba! Det har under årens lopp diskuterats vem som varit Sveriges genom tiderna bästa idrottsman. Ett synnerligen svårt val med tanke på alla de fantastiska idrottare vi haft med alla medaljer i OS och VM. Men vem som varit Sveriges mesta idrottsman någonsin – ja, då är valet enklare: Sven Tumba!
Kåa Wennberg, Saltsjö-Boo

Vill du också skicka in ett bidrag under vinjetten Noterat? Mejla insandare@dn.se! Ett urval publiceras på insändarsidan i tidningen tisdag-fredag och på dn.se/insandare helgfri måndag-fredag.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt