Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-02 18:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/noterat-av-dns-lasare-den-20-januari/

INSÄNDARE

Insändare. Noterat av DN:s läsare den 20 januari

Bildinsändare av Hans Sandqvist, Älvsjö.

INSÄNDARE. Dagens Nyheters läsare ger kortfattat sin syn på läget i Sverige och världen fredagen den 20 januari 2023.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Hundratusentals fransmän demonstrerade på torsdagen mot en höjning av pensionsåldern från 62 till 64 år. I Sverige har just pensionsåldern höjts från 65 till 66 år. Är imponerad av ”gatans parlament” i Frankrike och undrar samtidigt varför ingen har opponerat sig i Sverige? Argumentet att vi inte har råd att inte höja pensionsåldern har ”gatans parlament” besvarat med att pengarna finns, men de har hamnat i någon annans fickor. Den förklaringen ligger nog ganska nära sanningen.
Peter Terpstra, Stockholm

Statssekreteraren PM Nilsson ljög om sin inblandning i tjuvfiske av ål. Regler är till för att följas - av andra, men gäller inte mig, tycks PM Nilsson resonera. Om han inte avgår nu så är statsminister Ulf Kristersson med­ansvarig!
Knut Jonsson, Lidingö

Om inte statsministern vidtar åtgärder mot sin statssekreterare PM Nilsson sanktionerar han följande: Strider någons privatmoral mot allmänt vedertagen moral är det den privata moralen som har företräde. Dessutom anser han att det är tillåtet att ljuga inför polisen.
Iwan Langermo, Järfälla

Vill man ha anställning hos Säpo eller Must kan man i sitt cv uppge att man tidigare har arbetat som spion.
Peter Hansson, Stockholm

Sprängningar görs för att bereda plats för vägar och byggnader i vårt gemensamma samhällsbygge. Bomber, emellertid, har som enda ändamål att sprida skräck, terror och död. Det är bombningar vi ser i nyhetsflödet. Orden styr tanken; en sprängning låter betydligt mindre allvarlig än en bomb. Vill vi verkligen ha det så?
Thomas V Gegerfelt, Kärrtorp

Att Idrottsgalan helt nonchalerade både stavhopparen ”Mondo” Duplantis och volleybollspelaren Isabelle Haak är inte ett problem bara för galan. Det kastar en skugga även över dem som fick priserna. Det borde inte kännas bra för någon, varken idrottare eller jury.
Elizabeth Mohlin, Haninge

På 70-talet dominerade jätte­långa ryska ”stenkastare” världshandbollen. De kunde med sin längd och hoppspänst skjuta över det täckande försvaret. I pågående handbolls-VM har långa och tunga linjespelare fått en nyckel­roll. I exempel­vis Ungerns och Kroatiens landslag finns tvåmeters bjässar och tungviktare i hundrakilosklassen att brottas med för försvarande lag. Dessa välväxta herrar har en förmåga att med sin tyngd dra med sig försvarare när de kastar sig in i målgården. De får ofta straff om de inte gör mål direkt. Deras offervilja gränsar till offensiv foul, vilket domarna borde uppmärksamma mer.
Claes Thulin, Ljungsbro

Vill du också skicka in ett bidrag för till vinjetten Noterat? Mejla insandare@dn.se! Ett urval publiceras på insändarsidan i tidningen och på dn.se/insandare måndag-fredag. Redaktör: Katarina Sjöstedt (vik). Mer om insändare i DN kan du läsa här.

Kommentarsfältet stänger. Nu finns inte längre möjligheten att kommentera artiklar på DN. Vi hoppas att ni som uppskattat att kommentera artiklar ändå fortsätter att engagera er i vår journalistik, och tar debatten vidare på andra vis. Tack alla läsare för ert engagemang!

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt