Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-02 09:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/noterat-av-dns-lasare-den-22-september-2022/

INSÄNDARE

Insändare. Noterat av DN:s läsare den 22 september 2022

Bildinsändare av Bengt Elmén, Farsta.

INSÄNDARE. Dagens Nyheters läsare kommenterar kortfattat läget i Sverige och världen torsdagen den 22 september 2022.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
VAL 22

Sverige borde nu ta emot desertörer från den ryska armén som vi gjorde med amerikanska desertörer under Vietnamkriget. Vi bör driva på så att alla EU-länder gör detsamma.
Christer Sandberg, Gröndal

Enligt sagan sprutar draken eld strax innan den dör, men det är väl bara i sagan, eller?
Kalle Eriksson, Upplands Väsby

Jag är svenskarmenier. Ni har förhoppningsvis hör att Azerbajdzjan krigat mot Armenien förra veckan och nu de har tagit armeniska fångar och vägrar ge dem tillbaka. Vi armenier kommer att samlas den 24 september klockan 15 på Mynttorget. Kan ni närvara och visa ert stöd? Vi har mycket att visa och berätta vad de gör med armeniska fångar
Anna Asatryan

Apropå granskningen av Sverigedemokraternas nazistiska rötter, varför finns ingen motsvarande diskussion om Vänsterpartiet? V är djupt förankrat i kommunismen, en ideologi lika motbjudande som nazismen och som orsakat minst lika mycket lidande. Ändå har V under decennier agerat stödparti till Socialdemokraterna, under lång tid med ”kommunisterna” i partinamnet. Man håller fast vid de gamla värderingarna. Enligt nuvarande partiprogram vill man avskaffa det privata ägandet. Det skrämmer mig mer än att Sverigedemokraterna vill minska invandringen.
Mia Hinndal Bellander, Österskär

Leif Karlsson uppmärksammar (Noterat den 21 september) Moderaternas missbruk av ordet moderat. Partiet verkar tidigt haft problem med språket. Det grundades 1904 under namnet Allmänna valmansförbundet – trots att en av dess viktigaste punkter var att hindra införandet av allmänna val.
Göran Samuelson, Stockholm

Maciej Zaremba frågade sig i DN den 13/10 2020: ”Varför har så många äldre stockholmare tillåtits dö utan läkarvård under coronapandemin? Hur kunde en ljusskygg order från regionen räcka för att sopa undan både yrkesetiken och lagen?” Vingklippt och ifrågasatt försöker nu det avgångna hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L) komma undan till riksdagen och slicka såren. Kommer hon att avslöjas?
Sven-Olof Ericsson, Enskede

Det enda vettiga man kan läsa i DN är Hanne Kjöllers kolumner. Bra Hanne, fortsätt så!
Kenneth Larsson, Täby

Spartips: Ställ värmen hemma på minimum och res till Kanarieöarna under vintern.
Lasse Gustavsson, Spånga

Vill du också skicka in ett bidrag för till vinjetten Noterat? Mejla insandare@dn.se! Ett urval publiceras på insändarsidan i tidningen och på dn.se/insandare måndag-fredag. Redaktör: Mats J Larsson.

Ämnen i artikeln

Val 2022

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt