Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-06 10:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/noterat-av-dns-lasare-den-23-november-2021/

INSÄNDARE

Insändare. Noterat av DN:s läsare den 23 november 2021

Bildinsändare av Hans Sandqvist, Älvsjö
Bildinsändare av Hans Sandqvist, Älvsjö

INSÄNDARE. Dagens Nyheters läsare kommenterar kortfattat läget i Sverige och världen onsdagen den 23 november 2021.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Regeringen kan utfärda hårda restriktioner när det gäller ­covid-19. Då borde man väl också kunna förbjuda en klimatskadlig företeelse som ”Black Friday”.
Börje Ståhl, Stockholm

När världsmarknadspriset på olja stiger blir bensin och diesel också dyrare, det kan man som konsument förstå. Men varför blir E85-bensinen samtidigt blir ännu dyrare? Med dagens priser kostar min bilresa 13,27 kronor per mil med fossil bensin. Med E85 kostar samma resa 20,98 kronor per mil. Budskapet är solklart. Undvik det miljövänligare alternativet E85 och kör på fossilt bränsle i stället.
Stig-Olof Olofsson, Sollentuna

Det är näst intill komiskt att Liberalerna, som ligger kring gränsen för att få vara med i riksdagen, har bestämt att ”ytterkantspartier”, som har stöd hos var femte väljare, ska ”få ett så litet inflytande som möjligt”.
Anders Ek, Stockholm

Man borde få åldersrabatt på tv-licensen med tanke på alla repriser SVT visar! Man har ju sett det flesta filmer och serier flera gånger om.
Lena Berg, Haninge

Ett medlemskap i Nato skulle ge Sverige trygghet när Ryssland, Kina, Iran och terror­stämplade organisationer som Hizbollah och Hamas utgör militära hot mot västvärlden. I Nato kunde Sverige solidariskt medverka i kampen mot internationell terrorism. Vår tidigare överbefälhavare Sverker Göranson menade att vårt försvar klarar ett militärt angrepp i cirka en vecka. Vi borde få möjlighet att folkomrösta om Nato-medlemskap, helst i samband med valet 2022!
Bernt Jakobson, Gärdet

Jesus i krubban föddes i ett stall omgiven av djur. Det är ingen slump. Julens kärleksfulla fredsbudskap gäller alla. Beställ därför inte julbord med döda djur. Runt om i Sverige syns reklam för julbord med skinka, prinskorv, revbensspjäll, lax och sill. Ibland innehåller reklamen till och med ett grishuvud med äpple i munnen. Det är mycket osmakligt och kan orsaka ångest hos oss etiska veganer. Julens budskap är ett ljus i vintermörkret. Hela skapelsen kan räddas om vi tar emot det lilla medkännande barnet som älskar alla – även djuren. För Guds rike föds i våra hjärtan. God växtbaserad jul!
Jonas Norberg, Stockholm

Vill du också skicka in ett bidrag för till vinjetten Noterat? Mejla insandare@dn.se! Ett urval publiceras på insändarsidan i tidningen tisdag-fredag och på dn.se/insandare helgfri måndag-fredag.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt