Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-23 01:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/noterat-av-dns-lasare-den-23-september-2024/

INSÄNDARE

Insändare. Noterat av DN:s läsare den 24 september 2021

Bildinsändare av Bengt Elmén, Farsta.
Bildinsändare av Bengt Elmén, Farsta.

INSÄNDARE. Dagens Nyheters läsare kommenterar kortfattat läget i Sverige och världen fredagen den 24 september 2021.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Löfvens Sverige är fantastiskt – eller inte. Ovaccinerade uppmanas att hålla avstånd till oss vaccinerade. Som om de skulle bry sig. En treåring ska utvisas och det är knäpp tyst hos alla de som skriker om hur synd det är om alla från tredje världen. Märkligt! Och nu smittas och avlider ett alltför stort antal äldre på hem. Och det är tydligen ovaccinerad personal som drar in eländet. Hur i h-e kan någon ovaccinerad få fortsätta arbeta inom äldrevården? De borde polisanmälas för medhjälp till mord. Se till att avskeda alla inom vården som är så idiotiska att de vaccinvägrar! Se till att lagstifta om det behövs, men då måste väl Löfven och hans regering begripa vad det är frågan om så det sprack redan från början.
Peter Eriksson, pensionär

Varför ta bort restriktionerna när coronapandemin fortfarande pågår och vi står inför en ny influensasäsong?
Agneta Fagerström, Stockholm

Diskrimineringsombudsmannen (DO) har ingripit med för statlig myndighet förvånansvärd snabbhet. Han har haft möte med regionerna eftersom det framgått att en del vårdgivare och andra vårdcentraler tillåtit patienter att välja läkare med goda svenskkunskaper. Patienternas önskemål kan grunda sig på att i svåra livssituationer kunna kommunicera med läkare utan att riskera att bli missförstådd och tillgodogöra sig ordinationer och anvisningar. DO:s mening är att denna valfrihet är rasism och att den därför måste bort. Han har fel och hans ställningstagande äventyrar patientsäkerheten. Alla vårdgivare måste kunna ta hänsyn till patientens individuella behov, situation och önskemål.
Göran Lindegren, Nacka

Lisebergs vd i Göteborg är mycket missnöjd med att han bara har fått 93 miljoner i pandemistöd. Han kallar det ”kaffepengar”. Jag tycker att det är oförskämt språkbruk och otacksamt mot skattebetalarna som har stått för stödet. En ursäkt vore på sin plats till alla dem som har fått betala sina pandemiutgifter själva. Vi är många som också skulle vilja ha lite kaffepengar.
Göran Dahlstrand, pensionär

Äntligen! Heja Botkyrka kommun som äntligen gör något åt språkproblemen i förskolorna! Inte bara en massa prat! Något händer på riktigt och svenskatest genomförs, man ställer krav på svenskakunskaper och utbildning och sätter därmed ord på problemen. Det måste väl också vara en stor lättnad även för de som ska anställas eller redan är anställda. Att kunna genomföra sitt jobb på ett bra sätt, kommunicera på svenska och känna sig inkluderad.
Eva Norman-Ericson, Dalarö

Nu räcker det, Filip och Fredrik, i tv-programmet ”Alla mot alla”! Ni förlöjligar frågesport. Skriker, svär, ironiserar och har händer i byxfickorna. Därefter tjat om succéprogram efter reklamavbrotten. Nej tack till egofixering!
Bertil Sjödin, Vaxholm

Svar till Per Ohlsson (Noterat den 22 september): Eftersom Stockholmssporten inte är prioriterad av politiker samt att DN är en Stockholmstidning vore det önskvärt om bevakningen av sporten var än mer fokuserad på huvudstaden med omnejd.
Många stockholmare är nu tvingade att enbart följa sina lag via deras hemsidor. Det gäller framför allt i de lagsporter som inte är så stora i huvudstaden som till exempel bandy, handboll, volleyboll och basket. Om man jämför bevakningen i lokalpressen av dessa sporter inser man att DN borde lägga mer kraft på Stockholm.
Det gäller även breddidrott. Det vore intressant att se en jämförelse som visar hur dåliga förutsättningar Stockholm har gentemot övriga landet. Våra politiker värnar inte om idrotten på nationell nivå. De flesta andra kommuner sponsrar sina elitlag, något som vi i Stockholm bara kan drömma om.
Mer fokus på all Stockholmssport, djupare och bredare!
Janne Ednertz

Vill du också skicka in ett bidrag för till vinjetten Noterat? Mejla insandare@dn.se! Ett urval publiceras på insändarsidan i tidningen tisdag-fredag och på dn.se/insandare helgfri måndag-fredag.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt