Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-10 15:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/noterat-av-dns-lasare-den-25-maj/

INSÄNDARE

Insändare. Noterat av DN:s läsare den 25 maj

Bildinsändare av Karl Stefan Stål, Malmö.

INSÄNDARE. Dagens Nyheters läsare ger kortfattat sin syn på läget i Sverige och världen samt DN:s innehåll torsdagen den 25 maj 2023.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Vad Nils Ferlin haft att säga i den pågående gröt- och hungerdebatten behöver vi nog inte tveka.
”Hunger är stort - och hat!,
men vi hatar så smått, kamrat!”
Mats Rosin, Umeå

Kanske tiden är inne nu att göra som insiktsfulla tyskar gjorde under 1930-talet – att lämna landet i tid.
Bo Friberg, Uddevalla

Attackerna mot välfärden och mot fattiga människors livsföring är i grunden högerns hämnd för alla privilegier som fråntogs dem genom de stora reformerna under 1900-talet.
Börje Ståhl, Stockholm

Oppositionen ska inte prata om armslängd avstånd mellan politiker och kulturen. Tidigare regeringar visade tydligt att de ville detaljstyra kulturen, inte minst genom uttalanden av den dåvarande kulturministern Amanda Lind (MP).
Anders Hulthén, förtidspensionär

I dag, torsdag, är det minuspris på el i Norrland: minus 1,13 öre/kilowattimme, medan vi i södra Sverige betalar drygt 64 öre. Sådan tur då att vi nu alla i rättvisans namn i dagarna kompenseras för höstens elpriser!
Per Eriksson, Falkenberg

I klimatdebatten har SD intagit samma roll som tobaksindustrin länge intog i sitt försvar för rökning: förneka inte direkt fakta, men så tvivel i debatten genom att påstå att olika forskare kommit till olika slutsatser. I SVT-programmet ”Sverige möts” i onsdags blev SD:s talesperson i klimatfrågor exponerad för fakta på ett sätt som för tanken till H C Anderssons saga där ett barn till slut säger sanningen: ”Kejsaren är naken”. Nu framstod kungamakaren SD som avklädd inför tv-tittarna, bara några grumliga argument återstår av det som lagts till grund för regeringens (brist på) klimatpolitik.
Staffan Lagergren, Stockholm

När ska de styrande i Sverige förstå hur mycket skada Paludans koranbränning har åstadkommit? Går det någonsin att reparera? Vårt anseende i stora delar av världen är skadat. Terrorhoten finns och det kanske bara är en tidsfråga om när, inte om, vi står inför ett realiseras hot med enorma skador. Vakna! Våra lagar om friheten att uttrycka åsikter må vara okej i mångas ögon. Men i det långa loppet, är det försvarbart om det kommer att kosta mänskliga liv? Om vi ständigt ska vara rädda för terrorister och vad de kan åstadkomma!
Camilla Brolin, Solna

Finns det vuxna män som spelar elitfotboll i Sverige eller övriga Europa som inte förnedrar sig barnsligt vid varje liten motgång, viftar, tjafsar och omringar domaren? Ge mig gärna hans namn!
Elizabeth Mohlin

Rätt ska vara rätt. Anders Nordlunds kommentar (Noterat den 23 maj) till Göran Thingwall (Noterat den 22 maj) träffade lite fel. Exemplet från krönikan i DN av Språktidningens chefredaktör Anders Svensson var inget citat i citatet. Det var Anders Svensson som valde ordet tillhörde till citatet ”ett av de bästa”. Han gjorde sig därmed skyldig till något vi får kalla felskrivning, något som brukar vara vanligare bland yngre och icke språkmänniskor.
Torkel Borelius

Till Hanne Kjöller: Heder åt dina synpunkter på Suzanne Axells pinsamma agerande med Kry! Jag instämmer helt.
Göran Blennow

Hur mycket bättre moral har DN-krönikören Alex Schulman än en Ica-handlare (22/5)? Mycket vill ha mer ... Räcker inte inkomsterna från böcker och poddar? Det verkar inte så, utan reklam ska göras för en annan livsmedels­koncern! Förtroendet börjar svikta ...
Marja Häkämies, Stockholm

Vårfågelkvitter
Ängsblommor doftar sommar
Gott är att leva

Claes Thulin, Ljungsbro

Vill du också skicka in ett bidrag för till vinjetten Noterat? Mejla insandare@dn.se! Ett mindre urval publiceras på insändarsidan i tidningen och ett större urval på dn.se/insandare måndag-fredag. Redaktör: Mats J Larsson. Mer om insändare i DN kan du läsa här.