Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-29 04:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/noterat-av-dns-lasare-den-25-november-2021/

INSÄNDARE

Insändare. Noterat av DN:s läsare den 25 november 2021

Bildinsändare av Hans Sandqvist, Älvsjö
Bildinsändare av Hans Sandqvist, Älvsjö

INSÄNDARE. Dagens Nyheters läsare kommenterar kortfattat läget i Sverige och världen onsdagen den 25 november 2021.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

I Kanada bygger de vindkraftstornen i trä. Varför bygger Sverige dem i stål och betong?  Vi har ju lika gott om skog som Kanada.
Hakon Malmborg, Bromma

Ärkebiskop Atje Jackelén anser att kravet på vaccinpass för sammankomster med över 100 personer är ett hot mot religionsfriheten. Med tanke på den låga kyrkligheten i Svenska kyrkan lär 99 procent av gudtjänsterna inte påverkas. Ärkebiskopen borde med tanke på kyrkobesökarnas höga medelålder förorda ett vaccinpass så de inte blir smittade.
Bertil Peterson, Solna

Centerpartiets ordförande Annie Lööf har till slut visat var hon står. Med sitt marknadsfundamentala tänkande släpper hon igenom en budget där Sverigedemokraterna har haft ett stort inflytande.
Karl-Gustaf Wiberg, Sätila

Tack, professor Gunnar Birgegård för din utmärkta insändare om varför inte vardagsknarkarna ställs till svars för sin delaktighet i de unga kriminellas död (24/11)! Är det för nära den egna kulturkretsen?
Sören Hemmingsson, Vendelsö

Tack, Gunnar Birgegård för insändaren (24/11)! Äntligen någon som tar upp orsaken till gängkriminaliteten, nämligen knarkarna.
Eva Rennerfelt, Hudiksvall

Tack för din insändare, Gunnar Birgegård! (24/11) Jag undrar också varför det är så tyst om dem som köper kokain.

Enligt rapport från en polisrazzia i Göteborg där man kartlade köpare bodde endast tre procent i utsatta områden, återstoden bodde i innerstaden eller i Torslanda. 30 procent var från barnfamiljer. Dessutom kunde langarna köparnas förnamn. Det handlade alltså om regelbundna leveranser.

Om det inte fanns några kokain­kunder skulle det bli mindre skjutande bland kriminella och färre döda – eller inga alls.
Gunilla Imberg, socionom, Gustavsberg

Drop-in vaccinering ordnas på ett skandalöst sätt på flera ställen i Stockholmsregionen. Människor över 65 år tvingas stå i kö i kylan i timmar. De som ordnar drop-in vaccinationerna verkar strunta i människor och borde inte arbeta i sjukvården. Lösningen är enkel – ge folk kölappar så att de kan vänta i värmen och slippa stå och vänta i onödan.
Daniel Frenkler, Nynäshamn

Vill du också skicka in ett bidrag för till vinjetten Noterat? Mejla insandare@dn.se! Ett urval publiceras på insändarsidan i tidningen tisdag-fredag och på dn.se/insandare helgfri måndag-fredag.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt