Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-30 20:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/noterat-av-dns-lasare-den-26-november-2021/

INSÄNDARE

Insändare. Noterat av DN:s läsare den 26 november 2021

Bildinsändare. Jan Ed, Stigtomta
Bildinsändare. Jan Ed, Stigtomta

INSÄNDARE. Dagens Nyheters läsare kommenterar kortfattat läget i Sverige och världen fredagen den 26 november 2021.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Att kalla Socialdemokraternas nya ordförande för Magdalena är förminskande. Ingen kallade Stefan Löfven för Stefan.
Christina Nehlin, Uppsala

Med sådana ”vänner” som Socialdemokraternas ordförande Magdalena Andersson har i Centerpartiet och Miljöpartiet behöver hon inga ovänner.
Sam Olzon, Sundbyberg

Ansvarsfulla centerextremisten Lööf tycker tydligen att det är vänsterextremistiskt att ge de fattigaste pensionärerna en rimlig summa.
Ronald Hedblad, Visby

Nu är det kaos i rikspolitiken med Centerpartiet som spindeln i nätet av alla problem. Det är ansvarslöst att försätta ett land i detta läge med en övergångsregering som inte ska fatta några avgörande beslut. Några av dessa välbetalda personer borde antingen ta sitt förnuft till fånga eller avgå.
Barbro Eriksson, Stenhamra

Finns inte 1177 för stockholmare eftersom många verkar vara tvungna att stå länge i kö? Här i Sörmland fick jag både ­covid-19 och influensa­vaccin efter två minuters väntan inomhus.
Björn Olsson

I den budget som röstades igenom i riksdagen vill man sänka dieselpriset med 50 öre, vilket Miljöpartiet anser vara förödande för klimatet. Det är ett av skälen till att det lämnar regeringen med buller och bång.

Under det senaste året har dieselpriset ökat med ungefär 4 kronor. Hade Miljöpartiet varit lika upprört om det endast hade ökat med 3,50?
Göran Lindegren, Nacka

Jag instämmer med Vesna Prekopics kritik av SVT:s debatt om gangsterrap och kriminalitet (DN Kultur 23/11). En person tilläts förstöra debatten med sina kommentarer. Flera gånger sades det att orsaken till kriminaliteten är sådant som trångboddhet eller dåliga skolor. Inte en enda gång hörde jag ordet ”machokultur” nämnas. Det borde debatteras.
Monica Warneby, Saltsjö-Boo

Vill du också skicka in ett bidrag för till vinjetten Noterat? Mejla insandare@dn.se! Ett urval publiceras på insändarsidan i tidningen tisdag-fredag och på dn.se/insandare helgfri måndag-fredag.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt