Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-18 03:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/noterat-av-dns-lasare-den-3-juni-2021/

INSÄNDARE

Insändare. Noterat av DN:s läsare den 3 juni 2021

Bildinsändare av Kjell Nilsson-Mäki, Frösön.
Bildinsändare av Kjell Nilsson-Mäki, Frösön.

INSÄNDARE. Dagens Nyheters läsare kommenterar kortfattat läget i Sverige och världen torsdagen den 3 juni 2021.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Jorden har klimat- och miljöproblem. Ändå har regeringen som förslag att höja skatten på bilförmån för mindre bilar, medan stadsjeepar går fria. Rege­ringen kan styra våra val, till exempel genom skatter. I detta fall mot en större miljöbov, stadsjeepen. Jag häpnar.
Gunilla Sparre, Valdemarsvik

I SVT:s Aktuellt den 2 juni debatterade Daniel Suhonen (från fackliga sidan) och Tobias Wikström (från Dagens industri) finansministerns utspel om nya skatter. Suhonen påstod att den vanlige jobbaren betalar mer i skatt än kapitalägare. Sanningen är att en inkomsttagare som tjänar 30 000 kronor i månaden bara betalar 21 procent i skatt (se skattetabell 31), medan kapitalskatten är 30 procent. Man kan hoppas att alla ser att det bara är politisk retorik!
Jan Wirström, Stockholm

De katastrofala 2,5 procent i väljarstöd som Liberalerna fick i SCB:s mätning förklarar partisekreteraren Juno Blom bland anat med att Liberalerna inte varit tydliga med sin politik. Men svängen med att lämna mitten och gå till det blå blocket med Kristdemokraterna, Moderaterna samt Sverigedemokraterna har väl knappast passerat obemärkt. Kan det inte vara så att väljarna inte är speciellt intresserade av Liberalernas politik som också innebär ett samarbete med Sverigedemokraterna? Kanske det är tydligheten med Liberalernas politik som är förklaringen till 2,5 procent i väljarstöd.
Christer Lekander, Hammarby sjöstad

Svar till Kjell Borgström (insändare i DN den 1 juni). Borde vi kanske också stoppa alla fritidsnöjesbåtar (inte färjor) och även onödiga biltävlingar typ rally och motocross? De släpper väl också ut en hel del?
Annchristin Alm, Umeå

Underrättelsefrågor är inget man sköter med vänster hand, sa den politiskt högerhänte försvarsministern ...
Peter Pettersson, Hellvi

SVT:s Anna Dowling  ”försvarade” sportdominansen i SVT i ett svar (den 31 maj) på en insändare i DN (den 30 maj) och rekommenderade de osportiga tittarna att söka sig till alla de förträffliga program som finns utlagda på SVT Play. Men, kära Anna Dowling, alla har inte möjligheter att se SVT Play!
Leif Thuresson, Karlshamn

All heder åt Lasse Gustavsson (Noterat den 31 maj) som reagerar på en politikers dåliga omdöme att använda ett förlegat uttryck. Dock har jag som 63-årig vänster­hänt träffat så många intelligenta, kreativa, konstnärliga och kompetenta vänsterhänta personer att frågan är snarare om vi har fler positiva egenskaper och därmed procentuellt sett är smartare än högerhänta? Skämt åsido, jag tror inte att någon av oss supersmarta tar illa vid sig när en klumpig högerhänt använder ett forntida uttryck och därmed visar sin egen ­okunnighet.
Ann Buckley, Årsta

Vill du också skicka in ett bidrag under vinjetten Noterat? Mejla insandare@dn.se! Ett urval publiceras på insändarsidan i tidningen tisdag-fredag och på dn.se/insandare helgfri måndag-fredag.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt