Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-21 06:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/noterat-av-dns-lasare-den-31-mars-2021/

Insändare

Insändare. Noterat av DN:s läsare den 31 mars 2021

Tom domkyrka i Växjö – men samtidigt fullt med folk i butiker. Biskoparna borde uppmana till civil olydnad, tycker en DN-läsare.
Tom domkyrka i Växjö – men samtidigt fullt med folk i butiker. Biskoparna borde uppmana till civil olydnad, tycker en DN-läsare. Foto: Janerik Henriksson/TT

INSÄNDARE. Dagens Nyheters läsare kommenterar kortfattat läget i Sverige och världen onsdagen den 31 mars 2021.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Påsken är kristenhetens viktigaste högtid. Därför borde alla biskopar uppmana till civil olydnad och tillåta att församlingarna firar gudstjänst på samma villkor som gäller för museer, konsthallar och affärer. Att inte få utöva sin religion, som är en grundlagsskyddad rättighet, är ett allvarligt ingrepp i vår demokrati.
Hans Marklund, pensionerad präst, Skellefteå

Är det inte skandalöst att man för att boka tid för covidvaccination måste ha modern mobil som kan ladda ner appen ’’Alltid öppet’’ samt mobilt bank-id? Själv har jag ”bara” dator och bank-id samt äldre smartphone. Det kallas diskriminering.
Bengt Ingdahl

Vi rekommenderas att hålla oss i vår ”bubbla” under påsken. Hur många flygresenärer struntar i det? Flygen är fullbelagda. Att man ska hålla sig i en veckas karantän vid hemkomsten struntar många gladeligen i, det är ju bara en rekommendation. Vi som inte ens har en ”bubbla” att hålla oss i och som hållit oss isolerade över ett år blir uppriktigt förbannade av detta egoistiska och hånfulla beteende mot samhället och sjukvården. Hur har vi lyckats få detta mjäkiga dadda-samhälle?
Stig-Olof Olofsson, Sollentuna

Det är jättesynd om 70-plussare. Ja, men kom inte och säg att det är bara är synd om dem. Vi är många 60-plussare med barnbarn som faktiskt längtar efter oss. Vem vill inte kramas?
Maria Kanehed

Nyamko Sabuni vill samarbeta med ett parti som vill kasta sådana som hon från landet. Lycka till!
Tage Sandberg, Bromma

Ulf Kristersson säger att Stefan Löven är en hycklare som inte vill kännas vid Vänsterpartiets rötter och att han bara är intresserad av att sitta kvar som statsminister. Kristersson har ju själv gjort exakt samma sak vad gäller SD av exakt samma anledning nämligen: makt till varje pris! Sakpolitiken lyser som vanligt med sin totala frånvaro!
Ingegärd Nyås, Sundbyberg

”Jag aldrig uppfattat att VPK inte stod upp för demokratin”, säger den tidigare LO-ombudsmannen Stefan Löfven. Då undrar man varför Socialdemokraternas eget Stasi, kallat IB, tog hjälp av socialdemokratiska LO-medlemmar som angav sina arbetskolleger som misstänkta VPK:are och registrerade dessa som icke-demokrater och fick dem, på samma sätt som nu sker med SD:are, uteslutna ur LO och avskedade?
Lasse Gustavsson, Spånga

Skillnaden mellan stöd från kommunisterna och stöd från SD är att stödet från vänstern gavs utan villkor eftersom V knappast skulle fälla en S-regering medan SD-ledarna gärna förklarar att de kommer att fälla varje regering som inte ger dem inflytande i proportion till valresultatet. Märkligt att Löfven inte tog den svängen, utan vecklade in sig i ett dödsdömt resonemang om VPK:s demokratiska trovärdighet.
Anders Nordlund, Uppsala

En storbolags-vd föreslås få 21,4 miljoner kronor i bonus, motsvarande 43 sjuksköterskors årslön. Oerhört upprörande!
Ann-Marie Robertsson, Upplands Väsby

Min första bil var en Volvo PV. Jag har kört Volvo en stor del av mitt liv. Jag kommer aldrig köpa en Volvo igen om Svanbergs bonustrixande och svek genomförs.
Ingmar Näslund, Örebro

Klädtillverkarna borde sluta att tillverka trasjeans. Det är skamligt och ett hån mot verkligt fattiga människor att sälja färdigtrasade jeans. Ungdomarna får väl trasa sönder jeansen själva om de absolut ska ha ”trash jeans”.
Per och Ulla Jonasson, Solna

Svar till Hans Wirgård (Noterat den 29 mars) som skrev att ”TV4 har dålig programinformation”: Tacka vet jag SVT! Klockan 07.38 visas texten: ”Missa inte kl 06.50: Krisen i Kina hård smäll för klädjätten”.
Arne Persson, Danderyd

Tack, Bengt Ohlsson (DN Kultur den 30 mars), för strålande läsning om Bulletin! Hade fler journalister vågat angripa svårlösliga samhällsproblem med din nyansering hade Sverigedemokraterna aldrig klarat riksdagsspärren. Liktänkande har fått vara allenarådande i vårt debattklimat och låtit ytterkanterna utveckla sig likt cancersvulster. Hade nyansering präglat medieklimatet hade även Vänsterpartiet fått svårt att klara sig. Har länkat artikeln till vänner och familj. Det kommer inte leda till något eftersom min sfär av bekanta är borgliga (ej SD), men den drar i alla fall sitt strå till stacken att låta förnuft styra över känslor.
Erik Bergström

Dagens bildinsändare: Jan Johansson, Karlskrona, om fartyget som fastnade i Suezkanalen.

Vill du också skicka in ett bidrag under vinjetten Noterat? Mejla insandare@dn.se! Ett urval publiceras på insändarsidan i tidningen tisdag-fredag och på dn.se/insandare helgfri måndag-fredag.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt