Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-28 13:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/noterat-av-dns-lasare-den-5-januari-2021/

Insändare

Insändare. Noterat av DN:s läsare den 5 januari 2021

INSÄNDARE. DN:s läsare kommenterar kortfattat läget i Sverige och världen tisdagen den 5 januari 2021.

Självklart ska vårdpersonalen vaccineras först mot covid-19! Det är ju de som ska ta hand om oss andra när vi blir sjuka. Nu rekommenderar världshälsoorganisationen WHO att vårdpersonal ska komma först. Tänk om, Tegnell!
Barbro Perivolaris, Segeltorp

Nu diskuteras det om att äldre människor i riskgrupp ska nedprioriteras till förmån för vårdpersonal. Förstår man inte att vaccinering av de som främst riskerar att bli sjuka av coronaviruset medför avlastning just för vårdpersonalen? Men det ligger ju helt i linje med den svenska åldersdiskrimineringen.
Rune Winter, Hässelby

Jag arbetar inom vård och omsorg med personer som har medfödda eller förvärvade diagnoser som ger fysisk nedsättning och gör att dessa personer är i riskgrupp för covid-19. Att politiker skämmer ut sig och struntar i vårdpersonal som arbetar för att ta hand om covid-19-patienter är rent ut sagt skamligt, de borde skämmas och avgå. Det handlar inte om misstag, utan om medvetna val och att ”vi som politiker” följer andra regler. Fy fan!
Stefan Balogh, legitimerad arbetsterapeut/sexolog, Åkersberga

Dan Eliassons fem avgångar: från Polismyndigheten, från Försäkringskassan, från Arlanda med flyg till Kanarieöarna, från Kanarieöarna med flyg till Sverige och från Arlanda genom smitväg till speciellt beställd generaldirektörsbil. En sjätte avgång från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap borde nu vara självklar.
Björn Svensson, Bromma

Dan Eliasson – regeringens motsvarighet till tsartidens Rasputin.
Bengt Håkansson, Helsingborg

All heder åt statsminister Stefan Löfven som sköter sina vardagliga ärenden på egen hand och inte skickar springpojkar. Med två livvakter – som gör det omöjligt att komma två meter nära honom – lär han vara isolerad från smitta bättre än folk i allmänhet.
Lars T Boman, Täby

Ni som moraliserar över några ministrars besök i affärer under julen, har ni helt undvikit alla inköp? Eller har ni skickat någon annan som riskerat att smittas. Det kunde politikerna också gjort och sluppit hetsen. Låtit en medarbetare utsättas för risken. Eller en familjemedlem. Mer rakryggad att själv ta risken att smittas.
Birgitta Carlsson, 75 år, Stockholm

Hedersmedalj åt Skistars ledning! Avskedandet av personal som trots klara regler för umgänge inte kan följa dessa är helt rätt. Att höra en anställd utgjuta sig i radion om detta och har mage att polisanmäla för intrång är patetiskt. Brott mot klara regler mot smittspridning måste få påföljder. Tyvärr uppmuntras sådana fasoner av regerings- och myndighetspersoner.
Rolf Johansson, Sala

Vi har inte lockdown i Sverige. Det står alltså var och en fritt att röra sig i samhället, så länge man följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att undvika trängsel, hålla anstånd, tvätta händerna och stanna hemma om man har symptom.
Eija Liljefors, Skogås

I måndagens DN skrev Andreas Bergh, fristående kolumnist på ledarsidan, följande kloka slutkläm i sin kolumn: ”Allt detta talar naturligtvis för att coronadebatten borde präglas av ödmjukhet och respekt snarare än av tvärsäkerhet och inkompetensförklaringar av motståndaren. Vi är inte riktigt där än”. En utmärkt passning till ordinarie ledarredaktionens huvudledare samma dag.
Björn F Eklund, pensionär, Lidingö

Tyngdtäcken är i ropet – och de är dyra. Om man behöver känna sig trygg vill jag tipsa om ett billigt alternativ. Köp en begagnad nalle, tigg ett gosedjur av en vän eller plocka upp ett gammalt mjukdjur ur förrådet. Det kan även gå utmärkt med ett mjukt klädesplagg att trycka mot sitt bröst vid sänggåendet och under natten.
Katarina Wolf, Bromma

Svar till Lars Petersson (insändare i DN den 3 januari): Din insändare borde ha platsat på ledarsidan. Det är dock inte fel att kritisera vår politiker, det är mediernas huvuduppgift. Kritiken borde dock vara lite mer insiktsfull.
Peter Pien, Gustavsberg

Dagens bildinsändare: Kjell Nilsson-Mäki, Frösön, om MSB-chefen ”Dan Eliassons sista karriärsteg?”

Vill du också skicka in ett bidrag under vinjetten Noterat? Mejla insandare@dn.se! Ett urval publiceras på insändarsidan i tidningen tisdag-fredag och på dn.se/insandare helgfri måndag-fredag.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt