Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-26 05:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/noterat-av-dns-lasare-den-6-oktober-2021/

INSÄNDARE

Insändare. Noterat av DN:s läsare den 6 oktober 2021

Bildinsändare av Jan Johansson, Karlskrona.
Bildinsändare av Jan Johansson, Karlskrona.

INSÄNDARE. Dagens Nyheters läsare kommenterar kortfattat läget i Sverige och världen tisdagen den 6 oktober 2021.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kan inte liberalerna få fram en Per Ahlmark eller en Håkan Holmberg, som talar om vad liberalismen är och står för? Nu har man tappat färdriktningen.
Håkan Redin, Knivsta

Det är beklämmande men inte förvånande hur vi leds av vår regering. Sprängattentat i Göteborg, folk med 38 identiteter, dagliga eldstrider i våra förorter, bidragsfusk och kvinno­mord tonas ner. Men för att visa politisk handlingskraft stadgas nu att alla hönor ska registreras. Tack för denna välsignade, och för alla, välbehövliga insats!
Thomas Johansson

Säga vad man vill om elsparkcyklar, men hyrmodellerna är i alla fall utrustade med bra belysning så att de syns bra när det börjar skymma. Jag kan inte säga detsamma om alla mina medcyklister.
Erland Sommarskog, Stockholm

Svar till Christer Lekander (noterat den 30 september). Jag har skänkt till olika hjälporganisationer, men aldrig funderat på om det har varit avdragsgillt Jag upptäckte det när Skattemyndigheten registrerade avdrag i min deklaration. Min skatt blir cirka 1 600 kronor läge skatt per år, och kommer att höja det belopp jag ger till hjälporganisationerna med motsvarande summa.
Bibbi Holm, Rinkeby

Nu har man överlåtit ansvaret för covidsmittan till vaccinationsvägrarna som ombeds följa rekommendationerna. De som är de mest ansvarslösa och egoistiska i samhället. Är det klokt?
Kerstin Bergström, Gustavsberg

Tänk om det skulle finnas en matkedja som bara säljer mat som är bra för kroppen!
Christina Werner, Täby

Vill du också skicka in ett bidrag för till vinjetten Noterat? Mejla insandare@dn.se! Ett urval publiceras på insändarsidan i tidningen tisdag-fredag och på dn.se/insandare helgfri måndag-fredag.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt