Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-16 22:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/noterat-av-dns-lasare-den-7-oktober-2021/

INSÄNDARE

Insändare. Noterat av DN:s läsare den 7 oktober 2021

Bildinsändare av Rolf Pettersson, Stockholm.
Bildinsändare av Rolf Pettersson, Stockholm.

INSÄNDARE. Dagens Nyheters läsare kommenterar kortfattat läget i Sverige och världen onsdagen den 7 oktober 2021.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Enligt uppgift i medier har 216 000 minderåriga barn utsatts för övergrepp inom den katolska kyrkan under 70 år. Ibland kan det vara svårt att förstå vad siffror betyder egentligen, speciellt om det gäller stora tal. I det aktuella exemplet kan vi konstatera att 70 år är drygt 25 500 dagar, vilket innebär att i genomsnitt 8–9 övergrepp skedde dagligen.
Allan Gut, Uppsala

Jag kan bara instämma i Emma Ådahls och Ea Badens insändare (DN den 5 oktober) om det egna klimatansvaret. Det är inte längre en privatsak att nöjes­flyga. Att avstå från flygresor är den största klimatnytta man som privatperson kan göra. Av svenskarnas flygresor är 80 procent privata resor – så våra val har betydelse.
Cajsa Linder, Stockholm

Den 3 september 1967 infördes vänstertrafik för gående och högertrafik för fordon på de vägar och trottoarer, där cyklar och gångtrafikanter blandas. Har ni missat det, alla ni som hävdar något annat?
J Peter Larsson, Täby

”Orimligt”, svarar miljöminister Per Bolund (MP) på EU:s krav att öka kolinlagringen i skogen. Skulle inte Sverige vara ett föredöme i klimatomställningen?
Mats Hultman, Frösön

Kirurger tar på sig ansiktsmask för att inte smitta en medmänniska, patienten. Denna förebild borde alla ta efter. Det är inte dags för glädjeyra. Många har inte tagit första sprutan när andra tar sin tredje, och trots det har maskerna försvunnit ur gatubilden. Ta på den, skydda de mest utsatta i samhället!
Wolfgang Jedliczka, Sundbyberg

Visst borde det inrättas ett kulturpris till Lars Vilks ära? Motiveringen kunde vara: ”Till den som trots kraftig motvind lyckas plantera hälsosam skepsis”. Exempel på tänkbara pristagare: Hanne Kjöller och Torbjörn Tännsjö.
J-E Göransson, Sollentuna

Vill du också skicka in ett bidrag för till vinjetten Noterat? Mejla insandare@dn.se! Ett urval publiceras på insändarsidan i tidningen tisdag-fredag och på dn.se/insandare helgfri måndag-fredag.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt