Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-17 16:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/noterat-av-dns-lasare-den-8-september-2021/

INSÄNDARE

Insändare. Noterat av DN:s läsare den 8 september 2021

Bildinsändare av Christoffer Svärd, Solna.
Bildinsändare av Christoffer Svärd, Solna.

INSÄNDARE. Dagens Nyheters läsare kommenterar kortfattat läget i Sverige och världen onsdagen den 8 september 2021.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Regeringen var snabb med ett beslut om att häva pandemirestriktionerna. Deltavarianten är aggressiv och vi kommer tyvärr att få uppleva en högre smittspridning senare i höst. Beslutet borde ha kombinerats med ett beslut om en tredje vaccindos till alla 65-plussare som fått Astra Zeneca, ett vaccin med sämre skyddseffekt.
Thorsten Pålsson, Helsingborg

Den som inte vaccinerar sig borde avstå sjukhusplats om personen blir sjuk. Kan man inte visa hänsyn, solidaritet eller empati för sina medmänniskor plockar man inte bara russinen ur kakan. Det är höjden av egoism.
Eva Magnusson, Hässelby

Kommentar till Johan Olssons insändare i DN (den 8 september): Om internet och sociala medier hade funnits när vaccin mot polio och smittkoppor introducerades kan man undra hur världen sett ut i dag.
Bo Grimholm, Själevad

Om Skåne tillhört Danmark hade det kryllat av vindkraftverk till lands och till sjöss.
Anders Sjöberg

Hovrätten, den kriminelles bäste vän.
L Sören Eriksson, Kungsängen

Varför får inte de stackars manliga friidrottarna visa sin navel när de tävlar? Könsdiskriminering!
Staffan Sundin, Stockholm

Svar till Annika Thiam (Noterat den 3 september): Pandemin har varit fruktansvärd, framför allt för oss som inte har vänner eller anhöriga nära. Att åka kommunalt var otänkbart. Att ringa gick bra, men den personliga kontakten uteblev. Många uttryckte att det var näst intill olidligt att inte få träffa andra. Att kunna relatera till och känna samhörighet till en annan människa var mitt behov. Därför sökte jag en person från Norden. Att direkt kalla mig för rasist får väl stå för dig.
Lillebil Angelsen, Bagarmossen

Bra rutet av Rolf Broberg (Noterat den 6 september)! Mikis Theodorakis död måste ha varit en världsnyhet, men icke på DN:s förstasida. Lika illa var det i SVT:s och TV4:s nyhetsprogram. Är det en generationsfråga eller vad är det? Inte likt DN:s stil i vilket fall som helst, och Abbas tillfälliga återuppståndelse samma dag är ingen bra ursäkt. I skamvrån med er allihop!
Mats Sjöberg, före detta DN-anställd

Vill du också skicka in ett bidrag för till vinjetten Noterat? Mejla insandare@dn.se! Ett urval publiceras på insändarsidan i tidningen tisdag-fredag och på dn.se/insandare helgfri måndag-fredag.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt