Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-24 06:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/noterat-av-dns-lasare-den-9-juni-2021/

INSÄNDARE

Insändare. Noterat av DN:s läsare den 9 juni 2021

Bildinsändare av Karl Stefan Stål, Malmö.
Bildinsändare av Karl Stefan Stål, Malmö.

INSÄNDARE. Dagens Nyheters läsare kommenterar kortfattat läget i Sverige och världen onsdagen den 9 juni 2021.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Sverige är i dag beroende av utländsk polis (i Frankrike, Belgien och USA) för att knäcka den inhemska gängkriminaliteten. Det är ett pinsamt faktum. I Sverige får avlyssning ske endast om misstanke om brott föreligger. Vad som krävs är en lagändring som tillåter så kallad preventiv avlyssning? Kan det vara så svårt?
Thorsten Pålsson, Helsingborg

Ansvariga politiker och andra beslutsfattare bör analysera varför lilla Sverige bidrog med nästan 20 procent av de totalt 800 gripna i världen. Speglar detta den verkliga bilden av Sverige, den grova kriminali­tetens paradis på jorden?
Björn Schönbeck, Nacka

Hur kan svenska jurister klaga på att polisen använder knäckta krypteringar för att förhindra brott? Ska lagen skydda medborgare från brott eller brottslingar från polisen?
Rolf Hägglund, Västerhaninge

Hur kan någon bli förvånad och besviken nä coronaviruset sprider sig inom fotbollen? I ett år har jag försökt få svar från ansvariga inom myndigheter och föreningar, som utfärdat nödvändiga restriktioner för att försöka hantera den pandemi vi lever i, hur fotbolls- och hockeymatcher har fått existera. Har de haft flockimmunitet, varit smygvaccinerade eller? Som de har pussats och kramats! Hur har detta varit möjligt och tillåtet?
Susanne Bergman

Bra insändare i onsdagens DN! Må vara att risken med Astra Zenecas vaccin är näst intill försumbar. Men att tvinga 65-plussare att ta detta är inget annat än respektlöshet mot all de som är rädda för det. Folks oro är också något att ta hänsyn till inte bara eventuella statistiska riskfaktorer om man nu vill uppnå en hög vaccinering i Sverige. Eller låter Folkhälsomyndigheten hellre en grupp gå ovaccinerad än att erbjuda alternativ till Astra? Vart tog sunt förnuft vägen?
Claes G Loggert, Nacka

”Det går upp och det går ner, precis som för Liberalerna.” Så sade Johan Persson (L) i dagens partiledardebatt i riksdagen. Att med 2,5 procent i väljarstöd skoja om sitt partis situation och, framför allt, faktiskt vara rolig i en partiledardebatt, utan att vara det på någon annan deltagares bekostnad, är ganska befriande. Det var nästan så att trots i stort sett ingen brydde sig om vad han sade, så vann han debatten. Nästan.
Christer Lekander, Hammarby sjöstad

Regeringen har föreslagit att fler ska tas bort från turordningen. I stället för högst två anställda ska tre få undantas från turordningen. Detta minskar arbetstryggheten. Och gör det lättare för arbetsgivare att avskeda och att anställda kanske kommer att uppleva att de provanställs mer. Försämra därför inte arbetsrätten!
Mikael Larsson, Österbybruk

Om man döper om Djurgården till Avicii Island görs en stor insats för den psykiska ohälsan.
Jan Sundin, Västrum

I tisdagens DN på sidan 22 tillfrågas stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson (M): ”Det här är en grönklassad byggnad, får ni riva den?” 27 rader senare undrar jag: Svarade han ja eller nej?
Bertil Brodén, Bromma

På förstasidan i dagens tidning anges en journalists åsikt i nedryckaren. Om detta varit en polismästares åsikt hade jag inte haft någon invändning. DN främjar således åsikter mer än fakta och bidrar till förvirringen (konspirationsteorier).
Lisa Rolf, Solna

Svar till Kjell Nordenstam (Noterat den 7 juni): Protesterna på Himmelska fridens torg var en protestdemonstration och studentrörelse våren 1989 i Peking som slogs ner av militären natten till 4 juni med många dödsoffer, känd som massakern på Himmelska fridens torg. Men dödsoffren inträffade cirka fem kilometer från torget när demonstranter tog sig till torget. Även poliser fanns bland de döda.
Lars T Boman, Täby

Till gamla nationalsången
Du gamla, du fria, du Sverige vår vän
så långt ifrån fornstort man kan komma.
Vi gläds åt melodin och åt färgerna än,
men annars är raderna helt tomma.
Du är något annat, vårt Sverige i dag,
ett bättre, modernare samhälle.
Du är ej och blir ej det som du en gång var,
nej, nu är du ett trevligare ställe.

Vera Christoffersen, Lidingö

Vill du också skicka in ett bidrag under vinjetten Noterat? Mejla insandare@dn.se! Ett urval publiceras på insändarsidan i tidningen tisdag-fredag och på dn.se/insandare helgfri måndag-fredag.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt