Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-25 18:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/obegripligt-att-ansiktsskydd-inte-anvands/

Insändare

Insändare. ”Obegripligt att ansiktsskydd inte används”

Mobil provtagning för covid-19 vid en vårdcentral i Vetlanda i somras.
Mobil provtagning för covid-19 vid en vårdcentral i Vetlanda i somras. Foto: Mikael Fritzon/TT

INSÄNDARE. Häromdagen blev jag vaccinerad mot influensa av personal anställda av Region Dalarna – utan ansiktsskydd. Det är obegripligt att visir och munskydd inte längre används, skriver Brigitte Mral.

Häromdagen var jag på en vårdcentral i Dalarna för influensa­vaccinering. Ingen i personalen hade munskydd, trots att de fick stå väldigt nära mig.

På min fråga varför inte, blev svaret: ”Vi ska inte ha det. Fram till förra veckan fick vi ha både munskydd och visir, men nu får vi inte det längre”. Som skäl angavs ”nya rekommendationer” och sköterskan var lika frågande som jag.

Detta är obegripligt för mig, nu när siffrorna återigen skjuter i höjden. Vill Region Dalarna med vett och vilja att människor ska bli smittade och smitta andra? Är detta vad Folkhälsomyndigheten nya rekommendationer till regionerna går ut på?

Jag anser att denna icke-hantering av skyddsbehoven är cynisk och fullständigt oansvarig.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt