Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-01 22:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/om-alla-bar-munskydd-skyddar-vi-varandra/

Insändare

Insändare. ”Om alla bär munskydd skyddar vi varandra”

Torggrillen vid Hötorget i Stockholm i onsdags.
Torggrillen vid Hötorget i Stockholm i onsdags. Foto: Janerik Henriksson/TT

INSÄNDARE. Att ta på sig en ansiktsmask för att förhindra spridningen av coronaviruset är en solidaritetshandling. Om alla bär munskydd skyddar vi varandra, skriver Tina Mobrand.

Nu när smittspridningen åter ökar lavinartat vore det på sin plats om Folkhälsomyndigheten bytte fot och lyssnade på världshälsoorganisationen WHO och rekommenderade allmän användning av ansiktsmask.

Den idiotiska invändningen att den skulle inge falsk trygghet köper jag inte. Mask är inte i stället för, utan ett komplement till de övriga råden om att hålla avstånd och att stanna hemma vid minsta symtom.

Ett annat närmast raljant uttalande är att det inte är förbjudet att använda munskydd. Den som känner sig säkrare då kan givetvis använda det. Då har man inte förstått syftet.

Munskyddet är inte till för att skydda dig själv, utan för att skydda din omgivning. Om alla bär munskydd skyddar vi varandra. Dessutom tror jag att allmän användning får till effekt att vi blir ständigt påminda om att det pågår en pandemi i samhället.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt