Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-25 17:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/om-man-ar-emot-invandring-ska-man-rosta-pa-s/

Insändare

Insändare. ”Om man är emot invandring ska man rösta på S”

Den palestinska flyktingen Aziza Arman som arbetat mot hedersförtryck hotas av utvisning.
Den palestinska flyktingen Aziza Arman som arbetat mot hedersförtryck hotas av utvisning. Foto: Peter Claesson

INSÄNDARE. Socialdemokraterna har länge vägrat ta emot svenska barn till IS-föräldrar och flyktingar från Lesbos. Om man är emot invandring ska man rösta på S, skriver Leif Bergström.

Om man är emot invandring bör man snarare rösta på Socialdemokraterna än Sverigedemokraterna. Det största regeringspartiet talar vackert om ”humanitet”, ”inga murar” och ”feminism”.

Men detta är bara munväder. I själva verket genomför S det som SD talar om.

Aziza Arman är en palestinsk kvinna som agerat mot hedersförtryck. Hon tvingades fly landet och sökte skydd i Sverige, men skulle utvisas. Är det detta som kallas feminism?

Tack vare att DN och Expressen tagit upp fallet ska Migrationsdomstolen ompröva sitt beslut. Men vi vet inte om det innebär att hon får stanna.

Socialdemokraterna har länge vägrat att ta hit svenska barn som har eller har haft IS-föräldrar i Syrien och vägrar också att ta emot flyktingar från lägret som brunnit på ön Lesbos i Grekland. Andra länder har inte tvekat. Sverige­demokraterna måste jubla.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt