Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-23 00:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/pensionen-blir-en-utmaning-for-manga-utrikesfodda/

INSÄNDARE

Insändare. ”Pensionen blir en utmaning för många utrikesfödda”

Genom att kombinera ett tidigt inträde på arbetsmarknaden, höjd pensionsålder och höjd pensionsavgift kan pensionen nå en högre andel av slutlönen för utrikesfödda än vad som sker i dag, menar insändarskribenten.
Foto: Patrik C Österberg/TT

INSÄNDARE. Debatten om höjda pensioner borde även innefatta att få in utrikesfödda i arbete tidigare. För att få en bra pension krävs att man arbetar och får lön. I debatten har politikerna, pensionsgruppen och myndigheterna missat två miljoner utrikesfödda svenskar. Det är ett stort misslyckande, skriver Trifa Chireh.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.