Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-21 23:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/personliga-assistenter-behovs-som-axlar-bordan/

INSÄNDARE

Insändare. ”Personliga assistenter behövs som axlar bördan”

”Du har sagt att det går bra för svensk ekonomi, finansminister Magdalena Andersson. Upp till bevis”, uppmanar insändarskribenten.
”Du har sagt att det går bra för svensk ekonomi, finansminister Magdalena Andersson. Upp till bevis”, uppmanar insändarskribenten. Foto: Jessica Gow /TT

INSÄNDARE. Vissa familjer som har ett stort behov av personlig assistans. De har knappast någon glädje av en utökad familjevecka. Vi är sämst i världen på att fatta beslut för vissa personer i samhället, skriver Yvonne Malmgren.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

En 12-årig pojke har skrivit ett brev till sin kommun, en vädjan om att hans mamma ska få behålla sin personliga assistans. Mamman är sjuk i multipel skleros. Den här familjen har ingen glädje av en utökad familjevecka. Den behöver kontinuitet i sin vardag som en personlig assistent kan ge.

Ett syskonpar som är 10 och 13 år har en lillasyster med omfattande funktionsnedsättningar och som kommer att ha blöjor i hela sitt liv. Genom att föräldrarna har fått ett orimligt ansvar räcker tiden inte till att ge de två syskonen det stöd de behöver.

Jag svårt att tro att en familjevecka skulle underlätta deras vardag. Det skulle däremot personlig assistans till lillasyster göra.

Tyvärr, finansminister Magdalena Andersson, tror jag att vi är sämst i världen på att fatta beslut för vissa personer i samhället. För det händer ingenting. Det blir bara värre. Du har sagt att det går bra för svensk ekonomi. Upp till bevis!

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt