Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-08 10:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/raddningstjansten-har-glomts-bort-i-civilforsvaret/

INSÄNDARE

Insändare. ”Räddningstjänsten har glömts bort i civilförsvaret”

Räddningstjänsten på plats efter en explosion i Annedal i Göteborg i höstas. Kriget i Ukraina visar hur viktig räddningstjänsten är när civila mål attackeras som i krigets Ukraina. Nu behövs en rejäl ekonomisk satsning, anser insändarskribenterna.
Foto: Tomas Ohlsson

INSÄNDARE. En större andel av de ekonomiska anslagen för totalförsvaret måste gå till räddningstjänsterna i landets kommuner. Räddningstjänsten har glömts bort i civilförsvaret, skriver Ole Jörgen Persson (M), ordförande i Storstockholms brandförsvar, och Peter Arnevall, förbundsdirektör i Storstockholms brandförsvar.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.