Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-01 22:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/regeringen-behover-en-informationsminister/

Insändare

Insändare. ”Regeringen behöver en informationsminister”

Statsminister Stefan Löfven (S) på presskonferensen i måndags där ett förslag om att förbjuda allmänna sammankomster med fler än åtta personer presenterades.
Statsminister Stefan Löfven (S) på presskonferensen i måndags där ett förslag om att förbjuda allmänna sammankomster med fler än åtta personer presenterades. Foto: TT

INSÄNDARE. De som sämst följer direktiven för att minska spridningen av covid-19 nås inte av politiker och myndigheter. För att nå dessa grupper behöver regeringen en informationsminister, skriver Kjell Disheden.

Jag såg måndagens pressträff med regeringen om smittspridningen och de nya restriktionerna. De som följer sådana direktsändningar är främst de som är lediga. Sedan är förstås tanken att informationen ska spridas vidare via tidningar, tv och radio.

Men de som sämst följer direktiven inte är nog inte konsumenter av traditionella medier. Det handlar alltså inte om att man struntar i direktiven, utan att man helt enkelt inte nåtts av informationen.

Hade vi haft en informations­minister kanske hen hade tänkt i de här banorna. Eller har Regeringskansliet engagerat något av de mest meriterade informationsföretagen i landet för att föra ut sitt budskap?

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt