Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-06 03:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/repriser-battre-an-torftig-allsang-utan-publik/

Insändare

Insändare. ”Repriser bättre än torftig allsång utan publik”

Programledaren Sanna Nielsen inledde i tisdags ”Allsång på Skansen”. För första gången sedan starten 1935 skedde det utan publik.
Programledaren Sanna Nielsen inledde i tisdags ”Allsång på Skansen”. För första gången sedan starten 1935 skedde det utan publik. Foto: Stina Stjernkvist/TT

INSÄNDARE. Sveriges Television gör ett misstag som i dessa coronatider genomför ”Allsång på Skansen” utan publik. Det vore bättre att köra repriser av gamla program, skriver tv-tittaren Bertil Lundbeck.

Ett allsångsprogram med sådan tradition och så försöker man producera ett allsångsprogram utan allsångspublik. Hjälp, hur tänkte man? ”Allsång på Skansen” är ju precis som namnet säger – många män­niskor som i sommarkvällen på Skansen med glädje sjunger sånger som alla känner till.

Att stå några personer på en grusplan och veva med armarna kan väl inte ens i producentens fantasi vara likvärdigt?

Varför inte i år i stället visa i repris ett antal fantastiska framträdanden från tidigare år på Skansen där det verkligen fanns en allsångspublik närvarande som med glädje sjöng tillsammans?

Jag är övertygad om att det i så fall hade uppskattats oerhört mycket mer av tv-publiken än detta torftiga försök till allsång utan publik. Suck!

Sveriges Television har avböjt att svara på insändaren.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt