Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-20 06:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/roster-fran-pensionarer-kan-starta-nytt-parti/

Insändare

Insändare. ”Röster från pensionärer kan starta nytt parti”

Vallokal i Malmö 2014.
Vallokal i Malmö 2014. Foto: Drago Prvulovic/TT

INSÄNDARE. Det behövs ett nytt riksdagsparti för den växande gruppen äldre i Sverige. Röster från pensionärer kan starta nytt parti, skriver Kalle Eriksson.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Nu har ett av våra mindre partier, Liberalerna, splittrats upp. En del söker sig åt höger, och kan tänka sig samarbete med Sverigedemokraterna.

En annan del propagerar för att gömma asylsökande, och har sympatier för den yttersta vänstern.

Låt oss pensionärer fylla det tomrum som uppstått med våra röster. Det behövs ett nytt parti, som tar sig an de frågor som rör oss, utan att hamna i den förlamande blockpolitiken som nu råder.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt