Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-21 07:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/satsa-pa-varberg-pa-samma-satt-som-stockholms-innerstad/

Insändare

Insändare. ”Satsa på Vårberg på samma sätt som Stockholms innerstad”

Vårbergs centrum har i flera polisutredningar pekats ut som ett centrum för knarkhandeln i Stockholmsförorten.
Vårbergs centrum har i flera polisutredningar pekats ut som ett centrum för knarkhandeln i Stockholmsförorten. Foto: Magnus Hallgren

INSÄNDARE. Politikerna i Stockholms stad måste ta ansvar för hela kommunen, inklusive förorterna. Satsa på Vårberg på samma sätt som Stockholms innerstad, skriver Shamm Shamayi Salih som bor i förorten.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Stockholmsförorten Vårberg har lämnats i sticket med växande otrygghet och drogförsäljning. Det är vanligt med narkotikahandel och missbruk är utbrett i området.

Enbart polisiära insatser är inte någon långsiktig lösning för Vårbergs ungdomar. Ta reda på hur de unga mår och satsa på dem i stället! Politiker och samhället måste visa att förorten och förortsborna att de är en viktig och välkommen del av Sverige.

Jag är så trött på och höra att Vårberg kallas ”det nya Christiania”. Så fort man nämner att man bor här höjer folk på ögonbrynen och tror att man bor i ett ghettoområde som konstant svartmålas av medier och högerpopulister.

Vårbergs ligger drygt en kilometer från Skärholmen och drygt en mil sydväst om Stockholms innerstad.
Vårbergs ligger drygt en kilometer från Skärholmen och drygt en mil sydväst om Stockholms innerstad. Foto: DN

Det är en skam att ingen av Stockholms toppolitiker bor i utsatta områden. Våra förorter är därmed inte representerade. Vi har politiker som bor i andra områden som till exempel i innerstaden som blundar för det klassamhälle vi har i dag.

Jag är så trött på att politiker inte ser att vi från förorten blöder. Jag är så trött på att vi människor värderas beroende på var i staden vi bor.

Vi vill inte ha otryggheten, gatuvåldet, dödsskjutningarna, brotten och kriminaliteten. Vi vill som alla andra människor kunna få leva i trygghet, ha en tro på framtiden och känna hopp om ett långt och säkert liv.

Vi vill bygga upp ett tryggt och säkert samhälle för alla. Vi vill att samhället ska satsa på oss och sluta vända oss ryggen. Vårberg är en del av Stockholm. Låt framtidens barn och unga få tillgång till Stockholm stads hela utbud av aktiviteter och till exempel bad. Inför fria busskort som gäller även på fritiden.

Satsa på Vårberg! Rusta upp torgen och bygg samlingsplatser som ett kulturhus, där invånarna i olika åldrar kan mötas. Bygg en simhall, som också kan bli en samlingsplats för olika åldrar. Se till att alla barn får gå i simskola!

Se bortom fördomar och se i stället de fantastiska människorna, se de hårt arbetande föräldrarna som arbetar i samhällsbärande yrken, och som vill ge sina barn den bästa framtiden.

Satsa på Vårberg som en del av Stockholm precis som ni lägger tid och engagemang för inner­staden. Vi är också människor som har rätt till och leva ett stabilt och tryggt liv.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt