Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-04-01 21:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/satt-upp-fartkameror-pa-alla-vagar-runt-stockholm/

INSÄNDARE

Insändare. ”Sätt upp fartkameror på alla vägar runt Stockholm”

Även Essingeleden borde ha fartkameror, anser insändarskribenten.
Foto: Magnus Hallgren

INSÄNDARE. Samhället måste få ett stopp på den galna stressiga trafiken, både bilister och yrkestrafiken. Sätt upp fartkameror på alla vägar runt Stockholm, skriver Stefan Möllerberg.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Nyligen satt jag vid midnatt i en ambulans på väg till Karolinska universitetssjukhuset i Solna på väg 73. Min fru hade fått sepsis med en puls på 200 och en feber på 41 grader.

Vi kom över Johanneshovbron i 120 kilometer i timmen, men vad händer då? Två vita bilar (en med gula registreringsskyltar) kör om i mycket hög hastighet. Det kunde ha blivit en katastrof eftersom det i backen ner mot Södertunneln var två bilar i mynningen. Ambulansen fick tvärbromsa. Det kunde ha blivit en jättekrock i tunneln med fyra bilar och en ambulans med blåljus påslagna.

När jag åkte hem klockan 03.30 i en taxi som körde i 80 kilometer i timmen på Essingeleden blev vi omkörda av en lastbil med släp, som nog körde i minst 100 kilo­meter i timmen.

Samhället måste få ett stopp på den galna stressiga trafiken, både bilister och yrkestrafiken. Det finns bara ett sätt: sätt upp fartkameror på alla infartsvägar och tunnlar i Stockholm. Då skulle man undvika olyckor och spara många timmar i köer.

Så skriver du på insändare och svar

Fler insändare: dn.se/insandare