Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-02 11:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/sjukvardens-systemfel-mojliggor-krys-kop-av-1177/

INSÄNDARE

Insändare. ”Sjukvårdens systemfel möjliggör Krys köp av 1177”

Riskerna är uppenbara med att sälja regionens sjukvårdsrådgivning till ett bolag som också är vårdgivare, menar insändarskribenterna.
Riskerna är uppenbara med att sälja regionens sjukvårdsrådgivning till ett bolag som också är vårdgivare, menar insändarskribenterna. Foto: Magnus Hallgren

INSÄNDARE. Affären om 1177 klarlägger systemfelet i svensk sjukvård. Att låta en privat vårdgivare köpa upp regionens sjukvårdsrådgivning är ingen isolerad händelse. Det är ett av många steg som i vår tid tas mot en utarmad välfärd, skriver Samuel Guron och Filip Patriksson, aktiva i S-jurister.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.