Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-03 12:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/solvesborg-borde-vara-foredome-for-regeringen/

Insändare

Insändare. ”Sölvesborg borde vara föredöme för regeringen”

Sölvesborgs kommun i västra Blekinge styrs sedan valet 2018 av Sverigedemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna och ett lokalt parti.
Sölvesborgs kommun i västra Blekinge styrs sedan valet 2018 av Sverigedemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna och ett lokalt parti. Foto: Johan Nilsson/TT

INSÄNDARE. Politikerna i Sölvesborg har vidtagit fler åtgärder än regeringen och Folkhälsomyndigheten och lyckats hålla nere antalet smittade av det nya coronaviruset. Kommunen i Blekinge borde vara ett föredöme för regeringen, skriver Paul Nilsson.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten borde åka till Sölvesborgs kommun för att studera hur de arbetar för att stoppa smittspridningen av coronaviruset. Kommunen är ett föredöme på detta område.

De är på hugget och ligger flera steg före. Folkhälsomyndigheten och regeringen agerar senfärdigt.

Den 10 mars beslutade Sölvesborgs kommun om att införa besökförbud på äldreboenden, något som regeringen införde nationellt först den 1 april. Den 23 mars stängde kommunen bibliotek, fritidsgårdar och musikskolan för att förhindra spridningen av smittan. Kommunen har beslutat att munskydd ska vara obligatoriskt hos personalen som arbetar inom äldreomsorgen.

Än så länge har endast en person av över 1.000 boende inom äldrevården i Sölvesborgs kommun smittats av covid-19.