Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 21:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/staten-maste-ta-storre-vardansvar-efter-pandemin/

INSÄNDARE

Insändare. ”Staten måste ta större vårdansvar efter pandemin”

Läkare i korridor på akutmottagningen på Södersjukhuset i Stockholm. Vårdskulden, återhämtningsskulden och fortbildningsskulden kan bara lösas effektivt med ett ökad statligt ansvar för hälso- och sjukvården, skriver Läkarförbundets ordförande Sofia Rydgren Stale.
Foto: Isabell Höjman/TT

INSÄNDARE. Det splittrade ansvaret på 21 regioner är ett hinder för att ta itu med många av de problem som vården lider av. Staten måste ta ett större vårdansvar efter coronapandemin, skriver Sofia Rydgren Stale, ordförande för Sveriges läkarförbund.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.