Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-25 18:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/stockholmare-ska-inte-gnalla-om-dyr-kollektivtrafik/

INSÄNDARE

Insändare. ”Stockholmare ska inte gnälla om dyr kollektivtrafik”

Det finns ingen anledning för invånarna i Stockholms län att klaga på kostnaden för ett månadskort i kollektivtrafiken, anser den norrbottniska insändarskribenten.
Foto: Magnus Hallgren

INSÄNDARE. Glesbygdsbor som har långa avstånd saknar kollektivtrafik måste ha bil för att få vardagen att gå ihop. Stockholmare ska inte gnälla om dyr kollektivtrafik, skriver pitebon Annika Lahti.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Jag hör ofta gnäll från stockholmare om att det skulle vara dyrt att betala 970 kronor i månaden för att kunna åka kollektivt hur mycket man vill i sitt län. Det är billigt!

Vi som bor i Norrbotten, har långa avstånd och ofta helt saknar kollektivtrafik måste ha bil. Bara bränslekostnaden blir betydligt mer än 1  000 kronor i månaden.

Jag skulle gärna betala den summan för att kunna ta mig precis vart jag vill.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt