Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-25 18:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/stoppa-alla-lagsporter-for-att-hejda-smittan/

Insändare

Insändare. ”Stoppa alla lagsporter för att hejda smittan”

Färjestads Oskar Bäck och Martin Johansson firar efter segern mot Djurgården i SHL i lördags.
Färjestads Oskar Bäck och Martin Johansson firar efter segern mot Djurgården i SHL i lördags. Foto: Tommy Pedersen/TT

INSÄNDARE. Undantaget för att utöva professionell lagidrott under coronapandemin måste tas bort. Stoppa alla lagsporter för att hejda smittan, skriver Roger Lidén.

Borde man inte ha lärt sig lite om coronaviruset nu? Jag har viss förståelse för att man var långsam med åtgärder i våras, men nu har man ju facit och ändå tar många så lätt på virusets härjningar. Vi går mot en katastrof.

Jag har otroligt svårt att förstå hur lagidrotter kan få fortsätta med sina matcher. Det var väldigt beklämmande att höra Fotbollsförbundet svara på kritiken mot herrlandskampen Danmark-Sverige i onsdags. Han ifrågasatte att idrotten skulle ha strängare regler än andra verksamheter.

Vi andra måste vara väldigt försiktiga med resor och dessutom se till att hålla avstånd. Det verkar de inte gälla lagidrottare. I en match i fotboll (eller ishockey, handboll, bandy och innebandy) är det knappast möjligt att hålla två meters avstånd. Därför borde sporterna förbjudas under pandemin.

Idrottarna kanske klarar sig, men när de sedan sprider smittan vidare via kontakter med släktingar och vänner uppstår problem. Hur många har fått sätta livet till för att vi tillåter lagidrotter? 10, 50, 100 eller ännu fler? Och hur många har smittats via lagidrotten? Är den verkligen så viktig?

SHL-laget HV71 har haft tolv smittade. Flera andra klubbar i samma serie har tvingats ställa in matcher.

Själv är jag väldigt idrottsintresserad och ser det mesta som visas, men jag har också ett sunt förnuft som säger att alla serier borde stoppas.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt