Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-25 18:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/stotande-kd-uttalande-om-uteblivna-lakarbesok/

Insändare

Insändare. ”Stötande KD-uttalande om uteblivna läkarbesök”

Ella Bohlin, kristdemokratisk politiker i Region Stockholm, förvränger sanningen, anser insändarskribenten.
Ella Bohlin, kristdemokratisk politiker i Region Stockholm, förvränger sanningen, anser insändarskribenten. Foto: Lisa Mattisson

INSÄNDARE. Många svårt covidsjuka äldre i Stockholms län som senare avled undersöktes aldrig av en läkare. Det är stötande att vårdutvecklingsrådet Ella Bohlin (KD) ändå beskriver detta som ”distansbesök”, skriver Stig-Olof Olofsson.

Det är stötande att läsa uttalanden av Region Stockholms vårdutvecklingsråd Ella Bohlin (KD) i DN (den 13 november 2020). Hon blandar bort fakta med rent myndighetssvammel och ställer frågan: ”Var det rätt eller fel med de här distansbesöken?”

Sanningen är att det inte var fråga om något ”besök” över huvud taget eftersom någon läkare aldrig kom. Hon säger vidare: ”Det verkar som om kontakten mellan patient och läkare inte fungerat optimalt.” Någon kontakt i dessa fall hade aldrig etablerats.

Är dessa förvrängningar av sanningen ett sätt för ansvariga att försöka rädda ansiktet?

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt