Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-25 09:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/svar-begransning-for-friskolan-skulle-diskriminera-ambitiosa-elever/

INSÄNDARE

Insändare. Svar: ”Begränsning för friskolan skulle diskriminera ambitiösa elever”

Det vore fel att straffa friskolorna för att eleverna får högre betyg. En förklaring till att friskolor kan ha högre betyg är elevernas bakgrund, anser insändarskribenten.
Foto: Anders Wiklund/TT

SVAR PÅ INSÄNDARE. Uppmuntra till flit och rättvisa, men begränsa aldrig elever från att nå sina drömmar. En begränsning av friskolans platser på högskolan skulle diskriminera ambitiösa elever, skriver gymnasieeleven Mattei Marina.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.