Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-09 19:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/svar-bibelns-skapelseberattelse-tal-ingen-vetenskaplig-granskning/

INSÄNDARE

Insändare. Svar: ”Bibelns skapelseberättelse tål ingen vetenskaplig granskning”

Även om det skulle vara så att många svenskar inte tror att människan utvecklats ur tidiga primater har det ingen bäring på vetenskapen, framhåller insändarskribenten.
Foto: Tommy Svensson

SVAR PÅ INSÄNDARE. Den som vill ta fram nya hypoteser om evolutionen kommer att utsättas för vetenskaplig granskning. Och Bibelns skapelseberättelse tål ingen sådan granskning, skriver Henrik Kylin, professor i miljökemi vid Linköpings universitet.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.