Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-26 10:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/svar-bra-att-sverige-avskaffar-restriktionerna/

INSÄNDARE

Insändare. Svar: ”Bra att Sverige avskaffar restriktionerna”

Boråslaget Elfsborgs fotbollssupportrar vid inmarschen under hemmamatchen i Allsvenskan mot Häcken i måndags. Om drygt två veckor släpps publikrestriktionerna.
Boråslaget Elfsborgs fotbollssupportrar vid inmarschen under hemmamatchen i Allsvenskan mot Häcken i måndags. Om drygt två veckor släpps publikrestriktionerna. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

SVAR PÅ INSÄNDARE. I flera länder med hårda restriktioner protesterar miljontals unga människor mot begränsningarna av friheten. Det är bra att Sverige avskaffar restriktionerna från och med den 29 september, skriver Maria Kihlgren-Olsson.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Svar på insändare i DN (den 12 september 2021) av Bo Santesson:

Vi ska vara glada att samhället öppnar upp, så att de unga äntligen kan få leva ett normalt liv igen. De äldre som är ängsliga får hålla sig hemma ett tag till.

Danmark är ett föregångsland som avskaffade coronarestriktionerna den 10 september. Det var inte en dag för tidigt. Fler länder borde följa det danska exemplet.

Australien har blivit ett ”fängelse”. I flera länder med hårda restriktioner protesterar miljontals unga människor. Trycket blir värre och värre.

Detta scenario slipper vi i Sverige. Jag har haft kontakt med många personer i världen, och de ser Sverige som ett föregångsland i detta hänseende.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt