Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-20 06:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insandare/svar-det-finns-butiker-som-ateranvander-matkassar/

Insändare

Insändare. Svar: ”Det finns butiker som återanvänder matkassar”

Foto: Lars Wikander

SVAR PÅ INSÄNDARE. Alla matbutiker på nätet slösar inte med papperskassar. Det finns butiker som återanvänder matkassar, skriver Gertrud Rönngren.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.

Svar till Lars Wikander (insändare i DN den 30 mars 2021) som skrev insändaren med rubriken ”Finns det inget alternativ till alla dessa papperskassar?”:

Det finns alternativ. Vi har näthandlat från en Ica-butik i Uppsala. Vid vårt första inköp blev vi informerade om att de hållbara plastkassarna kunde lämnas tillbaka vid nästa inköp.

Dessa kassar har avtorkade cirkulerat bland butikens kunder. Och vi har inte heller behövt betala för mer än de första kassarna. Smart lösning!

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt